«Τελικός» για τις ΗΠΑ το ματς με τη Γκάνα

Μπορεί ο Ντόνοβαν να έχει κοπεί από την αποστολή ωστόσο στις τάξεις των Ηνωμένων Πολιτειών επικρατεί αισιοδοξία.

Η ομάδα των ΗΠΑ έχει κληρωθεί σε έναν όμιλο που δύσκολα θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» αλλά όσον αφορά τον αποψινό (16/06) αγώνα με την Γκάνα ελπίζει να σημειώσει την πέμπτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι ΗΠΑ πέτυχαν 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στα φιλικά προετοιμασίας και θα έχουν τη συμπαράσταση πολλών φίλων τους αφού μετά τη Βραζιλία αναμένεται να έχει τους περισσότερους οπαδούς στο πλευρό της.

Η παράδοση με την Γκάνα δεν είναι με το μέρος της ωστόσο τα αποδυτήρια επικρατεί θετικό κλίμα και πίστη.

«Είναι απλά μια φανταστική στιγμή. Είναι το μεγαλύτερο πάλκο όπου μπορείς να δείξεις στον κόσμο ότι έχεις βελτιωθεί και τίποτα καλύτερο κόντρα στην ομάδα που σε κέρδισε στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ . Όπως έχω τονίσει και πριν, είναι σαν να ξεκινάς το Μουντιάλ με έναν τελικό», δηλώνει ο Γιούγκερ Κλίνσμαν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει παρακολουθήσει ο ίδιος τον αγώνα της Γκάνας με την Κορέα, στον οποίο η ομάδα της Αφρικής πήρε τη νίκη με 4-0, για να έχει μία ολοκληρωμένη άποψη, αφού είχε χαρακτηρίσει τον εναρκτήριο αγώνα ως «τελικό».

 «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πηγαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι, αλλά επίσης γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύει η Γκάνα, μία από τις τοπ ομάδες τις Αφρικής, χωρίς αμφιβολία. Αλλά είμαστε πρόθυμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να τους κοιτάξουμε στα μάτια», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ.

Ο Κλινσμαν φαίνεται πως έχει καταλήξει στους 11 βασικούς εκείνο το οποίο αποτελεί ερωτηματικό όμως είναι η διάταξη της ομάδας. Αν δηλαδή θα παραταχθεί με 4-4-2 ή με 4-2-3-1.

 ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Χάουαρντ – Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ, Μπίλσι – Μπέκερμαν, Τζόουνς – Μπεντόγια, Μπράντλι, Ντέμπσι – Αλτιντορ.

Σχετικά άρθρα