Με την ίδια τακτική το Μεξικό

Το Μεξικό στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε το Καμερούν το οποίο κέρδισε με 1-0.
Ωστόσο το σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης. Το Μεξικό έκανε μία πολύ πειστική εμφάνιση η οποία έπιασε εξέπληξε και τον προπονητής της ομάδας, Μιγκέλ Ερέρα, ο οποίος δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δουλέψαμε πολύ για αυτό το παιχνίδι όλη την εβδομάδα και οι παίκτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες που είχα για αυτούς μέσα στο γήπεδο. Περίμενα ένα καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτοί έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι».
Στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ, το Μεξικό μετράει τις δυνάμεις του με την διοργανώτρια, Βραζιλία. Προφανώς και οι διοργανωτές δεν είναι Καμερούν, είναι μία σαφώς ποιοτικότερη ομάδα αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του Μεξικού δεν πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα πάντα τον εκλέκτορα των κεντροαμερικάνων.
 «Το παιχνίδι κόντρα στη Βραζιλία θα είναι διαφορετικό, σεβόμαστε το Καμερούν, αλλά δεν είναι Βραζιλία. Πάμε κόντρα στο φαβορί και τη γηπεδούχο, αλλά πάμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια αποφασιστικότητα, να πάρουμε την μπάλα και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά που αφήνει η Βραζιλία, καθώς και να αμυνθούμε το ίδιο καλά όπως στο πρώτο ματς. Πάμε να τα δώσουμε όλα, δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, αλλά πάμε να κερδίσουμε», είπε ο Ερέρα. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ερέρα είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τη βασική ενδεκάδα. Αγωνιστικά προβλήματα και θέματα τραυματισμών δεν υπάρχουν τις τάξεις του Μεξικού.
Οι Μεξικάνοι είναι ο κακός δαίμονας των Βραζιλιάνων καθώς διαχρονικά έχουν καταφέρει να προξενήσουν αρκετές ζημίες στη σελεσάο. Θυμίζουμε το 2012 στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, το Μεξικό πήρε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Βραζιλία.
«Οι Μεξικάνοι το έχουν αυτό, πολλές φορές υποτιμούν τις μικρότερες ομάδες κι αυτό μας κοστίζει στο τέλος, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες ομάδες δυναμώνουμε και βγαίνουμε στο γήπεδο με τη νοοτροπία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τόσο κατώτεροι», δήλωσε αρχικά ο Ερέρα και συμπλήρωσε: «Είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι το φαβορί, αλλά φιλοδοξούμε να κερδίσουμε. Το να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς από τη Βραζιλία θα είναι φανταστικό. Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα και θα είμαστε ένα αντίπαλος πολύ αξιόλογος». ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ : Οτσόα – Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο – Αγκιλάρ, Λαγιούν – Ερέρα, Βάσκες, Γκουαρδάδο – Ντος Σάντος, Περάλτα.

Σχετικά άρθρα