Με διαφορετική προσέγγιση για το 2-0 η Ολλανδία

Η Ολλανδία ήταν καταιγιστική στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού επικράτησε με 5-1 της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας.
Ούτε οι ίδιοι οι παίκτες δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν καλύτερη εκκίνηση και δεν μπορούσαν να το φανταστούν, πριν την έναρξη του αγώνα, ούτε στα πιο τρελά όνειρα τους. Ο Τύπος αποθέωσε παίκτες αλλά και προπονητικό επιτελείο, ενώ τα σχόλια για τον Φαν Χάαλ ήταν διθυραμβικά.
Η Ολλανδία αντιμετωπίζει απόψε (18/06) την Αυστραλία, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «οράνιε» να δηλώνει: «Το παιχνίδι με την Αυστραλία είναι τελείως διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα αμύνεται. Πρέπει, λοιπόν, να το προσεγγίσουμε διαφορετικά». Με τον Άριεν Ρόμπεν να δηλώνει «Θέλουμε περισσότερα από το 5-1 απέναντι στην Ισπανία. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα και δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα», η αποστολή της Ολλανδίας ταξίδεψε από το Ρίο για το Πόρτο Αλέγκρε.
Ο Φαν Χάαλ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι ενώ ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του. Ωστόσο αναμένεται να παίξει 4-3-3 και στην αμυντική γραμμή να παίρνουν θέση οι Γιάνμαατ, Ντε  Φρέι, Ιντί και Μπλιντ. Οι τρεις του κέντρου θα είναι οι Ντε Γκούζμαν, Σνάιντερ και Ντε Γιόνγκ ενώ στην επίθεση θέση παίρνουν οι Ρόμπεν, Φαν Πέρσι και Λενς.
Ο Σνάιντερ πάντως προσπάθησε να κρατήσει προσγειωμένους τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο λέγοντας πως  «Καταλαβαίνω ότι η ευφορία είναι τεράστια σε όλη τη χώρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας, όμως, εμείς είμαστε προσγειωμένοι. Ολοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ότι θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε απέναντι στους Αυστραλούς».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Σίλισεν – Γιάνμαατ, Ντε Φρέι, Ιντι, Μπλιντ – Ντε Γκούζμαν, Σνέιντερ, Ντε Γιόνγκ – Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Λενς.

Σχετικά άρθρα