Γενικός διευθυντής στα Τρίκαλα ο Ρέντζιας!

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς είναι ο νέος γενικός διευθυντής των Τρικάλων και θα συνεισφέρει από το συγκεκριμένο πόστο τις προσπάθειες της ομάδας την προσεχή σεζόν στην Α1. 

Η ανακοίνωση των Τρικάλων αναφέρει:

Η ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την τοποθέτηση του Ευθύμη Ρεντζιά στην θέση του Γενικού Διευθυντή της ΚΑΕ.

«O Ευθύμης, κορυφαίος πρεσβευτής του Τρικαλινού μπάσκετ σε όλον τον κόσμο, με την μεγάλη του εμπειρία, την εγχώρια και διεθνή καταξίωση, την βαθιά και εκ των έσω γνώση του αθλήματος αλλά κυρίως με την διάθεσή του να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην ομάδα της γενέτειράς του, αναμένεται να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια των Τρικάλων BC να καταξιωθούν στον χώρο της Α1.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στα Τρίκαλα και εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας. Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας αξιοποιήθηκε ως Αντιπεριφερειάρχης αρχικά και εν συνεχεία ως Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με τα χρώματα του Δαναού Τρικάλων και σε ηλικία μόλις 17 ετών φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ανδρών και μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε μέχρι το 1997 στον ΠΑΟΚ κατακτώντας το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και το Κύπελλο Ελλάδος το 1995. Το 1997 πήγε στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα όπου έμεινε πέντε χρόνια κατακτώντας ένα ακόμη κύπελλο Κόρατς, δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ισπανίας. Το 2002-03 πέρασε τον Ατλαντικό και έπαιξε με την φανέλα των Philadelphia 76ers στο ΝΒΑ.

Το 2003 μεταγράφηκε στην τουρκική Ούλκερ και έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που έπαιξε με ομάδα της Τουρκίας. Με την Ούλκερ κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας. Το 2004 μεταγράφηκε στην ιταλική Σιένα και από το 2005 έως το Φεβρουάριο του 2006 αγωνίστηκε στην ισπανική Βαλαδολίδ σταματώντας νωρίς την καριέρα του λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών αγωνίστηκε 127 φορές και ήταν 5ος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα. Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 1993 ενώ το 1995 με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε το Μουντομπάσκετ με τον ίδιο να είναι ο MVP των αγώνων εκείνων».

Σχετικά άρθρα