Μανιάτης: «Δεν τα παρατάμε»

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να αρχίσει με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως μπροστά της έχει το ματς με την Ιαπωνία. Ο Γιάννης Μανιάτης, μιλάει στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού και τονίζει πως κόντρα στους Ιάπωνες δίνεται η ευκαιρία για… ανατροπή!

Πόσο δύσκολο είναι να βελτιώσεις πρωτίστως την ψυχολογία μετά από ένα κακό αποτέλεσμα σε πρεμιέρα Μουντιάλ;

“Χρειάζεται περισυλλογή. Θέλαμε να δούμε τα λάθη μας, να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τα διορθώσουμε, δίχως όμως να μείνουμε προσκολλημένοι σε αυτά. Η ζωή προχωρά και μπροστά μας έχουμε και άλλες δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό. Η πρώτη μας δίνεται άμεσα, κόντρα στην Ιαπωνία”.

Είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα το να συνεχίζει να μάχεται, μπροστά στις δυσκολίες;

“Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δεν τα παρατάμε. Και όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, σφάλλει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αρχής γενομένης από το ματς με την Ιαπωνία και θα διεκδικήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Έχουμε δείξει στα δύσκολα πως η ομάδα μας μπορεί να τα καταφέρει”.

Είναι, θεωρείς, η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής Ελλάδας, για να κάνει κάτι καλό στον τρίτο όμιλο; Ή μία εξαιρετική ευκαιρία για πλήρη ανατροπή;

“Θέλω να σκέφτομαι θετικά. Να παραμένω αισιόδοξος και έτοιμος για προσπάθεια, ακόμη και όταν τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολα, παρά εύκολα. Πιστεύω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα και να δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο καλύτερα πράγματα από εκείνα που δείξαμε στην πρεμιέρα. Αν μη τι άλλο, θα κάνουμε την προσπάθειά μας”.

Σχετικά άρθρα