Πίστη για πρόκριση στην Ακτή

Εστω και με άγχος, φτάνοντας σε ανατροπή, επιβλήθηκε με 2-1 της Ιαπωνίας, μπαίνοντας με το δεξί στη διοργάνωση και πλέον θέλει μία νίκη ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Προσγειωμένος ο Σαμπρί Λαμουσί: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεχόμενοι γκολ από μια απροσεξία. Στη συνέχεια είχαμε κάποιες ευκαιρίες, ήταν σημαντικό για μας να μπούμε καλά στη διοργάνωση. Εχοντας έναν παίκτη σαν τον Ντρογκμπά, βασικό ή αναπληρωματικό, αλλάζει το παιχνίδι. Οι παίκτες είναι πολύ ευχαριστημένοι, όμως η πρόκριση δεν κρίθηκε ακόμη. Ηταν απλά μια νίκη, ακολουθούν οι πρωτοπόροι και πρέπει να προετοιμαστούμε».

Οι Μπόκα (βασικός αριστερός μπακ) και Για Κονάν (βοηθητικός μεσοεπιθετικός) τραυματίστηκαν, αμφότεροι στο γόνατο. Τελικώς, ο πρώτος επανήλθε άμεσα στις προπονήσεις και είναι διαθέσιμος σήμερα, ενώ ο δεύτερος μένει εκτός. Ο Γιάγια Τουρέ, έστω κι αν στα τελευταία 20’ φάνηκε κουρασμένος και ανέτοιμος συνέχίσε ατομικά κάποιες ασκήσεις και υπολογίζεται κανονικά.

«Σίγουρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ιαπωνία, ενώ θα πρέπει να κερδίσουμε τις μονομαχίες στο κέντρο και να κάνουμε λιγότερα τεχνικά λάθη, αν θέλουμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Πολλά θα παιχτούν στο πνευματικό κομμάτι, θα πρέπει να διαβάσουμε καλά το ματς, να μην παρασυρθούμε από το τι διακυβεύεται. Η Κολομβία είναι έμπειρη, με παίκτες όπως οι Γιέπες και Ζαπάτα, με ταλαντούχους νεαρούς, όπως ο Χάμες Ροντρίγκεζ, και δυνατά άκρα. Σχεδόν πλήρης, με επιθετική ικανότητα και ζωντάνια αμυντικά, που δεν χάνει εύκολα την μπάλα ή αφήνει χώρους. Θα είναι διαφορετικός αγώνας, συγκριτικά με τον πρώτο, πιο physical, πρέπει να δώσουμε το 120%» σημείωσε ο Γάλλος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Λαμουσί μίλησε και για τον Ντρογκμπά, υπονοώντας πως ο 36χρονος μάλλον θα ξεκινήσει ξανά από τον πάγκο και η ενδεκάδα δεν θα αλλάξει:

«Ο Ντιντιέ είναι κάτι περισσότερο από αρχηγός. Εχει σημαντικό ρόλο, εκμεταλλευόμαστε την εμπειρία του, τον επαγγελματισμό του. Είναι σπουδαίος μαχητής, παράδειγμα για τους νεότερους. Είχε σπουδαία είσοδο κόντρα στην Ιαπωνία, δεν περίμενα κάτι άλλο, είναι πρωταθλητής. Το γνωρίζω, όπως και οι παίκτες. Τον χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται. Εχει πολλούς θαυμαστές, όμως πρέπει να καταλάβετε πως την τελευταία φορά που έπαιξε για 90’ ήταν καιρό πριν. Εκανε θυσίες για να είναι εδώ».

Πιθανή ενδεκάδα: Μπαρί – Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά – Ντιέ, Τιοτέ – Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο – Μπόνι.

Σχετικά άρθρα