Με αισιοδοξία στον «τελικό» η Αγγλία

Μόνο ιδανικό δεν ήταν το ξεκίνημα κόντρα στην Ιταλία, το τελικό 2-1  δεν αφήνει στους Αγγλους το παραμικρό περιθώριο νέας απώλειας και τα δύο εναπομείναντα ήδη χαρακτηρίζονται σαν τελικοί.

«Τα μαθηματικά είναι απλά, για να περάσουμε χρειαζόμαστε μόνο δύο νίκες και οφείλουμε να σηκώσουμε άμεσα τα κεφάλια μας. Ηταν μια από τις πιο δυνατές εμφανίσεις επί της θητείας μου και είναι δύσκολο το να καταπιώ αυτό το αποτέλεσμα, όμως εξακολουθούμε να ορίζουμε την τύχη μας. Στο Euro μας είχαν κριτικάρει για αμυντικογενή νοοτροπία, τώρα δημιουργήσαμε, σπρώξαμε μπροστά, αλλά κόστισαν οι λεπτομέρειες» η εκτίμηση του Χόγκσον, ο οποίος κάλυψε απόλυτα τον Ρούνι: «Εφτιαξε ένα γκολ, πάλεψε, είναι σκληρές οι κριτικές που του κάνουν και ξέρω πως θα απαντήσει μέσα στο γήπεδο».

Ηταν αναμενόμενο πως θα περνούσε μια εβδομάδα μέσα στην κριτική η Αγγλία, βαρύγδουποι τίτλοι από όλα τα ταμπλόιντ για το πως πρέπει να χρησιμοποιείται ο Ρούνι, συνεντεύξεις πρώην διεθνών αλλά και τεχνικών εν ενεργεία για το σχήμα που οφείλει να παρατάξει ο Χόγκσον, αλλά και παροτρύνσεις παικτών (όπως ο Λάμπαρντ) να αποσυμπιεστεί το κλίμα και να μείνει η εθνική αδιατάραχτη εν όψει του σημερινού κρισιμότατου αγώνα.

Τα σχέδια για απόψε είναι επτασφράγιστο μυστικό, θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαια ότι ο Ρούνι θα πάρει το ρόλο που είθισται να έχει, πίσω από τον Στάριτζ και με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων έξω αλλά και μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τον Στέρλινγκ να μετακινείται στα άκρα, σε ένα σχήμα που θα φέρνει περισσότερο σε 4-3-3 όταν η ομάδα επιτίθεται. Εικασίες υπάρχουν και μάλιστα πολλές, κάποιοι κάνουν λόγο για ενδεκαδάτο ξεκίνημα Λάμπαρντ ή Λαλάνα στη μεσαία γραμμή, ακόμη και για Μίλνερ στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως ο Χόγκσον – αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του- δύσκολα θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Πρόβλημα υπάρχει με τον Τσάμπερλεϊν, ο 21χρονος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει και στο αποψινό.

Πιθανή ενδεκάδα: Χαρτ – Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Χέντερσον, Τζέραρντ – Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ – Στάριτζ

Σχετικά άρθρα