Για φιλικά στην Γαλλία η Νέων Γυναικών

Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών θα βρεθεί στο Φουζέρ της Γαλλίας ώστε να πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ που θα γίνει από τις 3 ως τις 13 Ιουλίου.

Για την πόλη Φουζέρ της Γαλλίας αναχώρησε σήμερα το πρωί η Εθνική Νέων Γυναικών προκειμένου να πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή της διοργανώτριας Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ολλανδίας Η Εθνική προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ούντινε της Ιταλίας (3-13 Ιουλίου).

Οι αθλήτριες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βελισσαράκος είναι οι: Σταμολάμπρου, Εμμανουηλίδου, Πριόνα, Τάρλα, Κυρατζή, Καλομιτσίνη, Κόνιαλη, Γεωργιάδη, Αγγελίδου, Σταμπουλίδου, Ιωαννίδου, Τσελεμπή. (Η τελική δωδεκάδα θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βελισσαράκος σχολίασε: «Πάμε σε ένα δεύτερο αγωνιστικό τεστ με ομάδες της Α’ κατηγορίας, όπως είναι η Γαλλία, η Πολωνία και η Ολλανδία. Εκεί θα τσεκάρουμε τις δυνατότητές μας. Θεωρητικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και θα μετρήσουν και τα φιλικά που δώσαμε στη Βουλγαρία. Στόχος μας είναι να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο τουρνουά απέναντι σε πρωταγωνίστριες εθνικές όπως η Γαλλία και αξιόλογες ομάδες όπως η Πολωνία και η Ολλανδία. Θέλουμε να τσεκάρουμε τα καλά μας στοιχεία, να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και να παλέψουμε σε λίγες ημέρες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για το στόχο της παραμονής».


Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:
Παρασκευή 20 Ιουνίου
19.30 Πολωνία – Ολλανδία
21.30 Γαλλία – Ελλάδα
Σάββατο 21 Ιουνίου
19.30 Ελλάδα – Ολλανδία
21.30 Γαλλία – Πολωνία
Κυριακή 22 Ιουνίου
16.00 Ελλάδα – Πολωνία
18.00 Γαλλία – Ολλανδία
*(Οι ώρες είναι Ελλάδας)

Σχετικά άρθρα