ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 20 ΙΟΥΝΙΟΥ (vd)

Ο ανεπανάληπτος θρίαμβος της Aranycsapat (χρυσή ομάδα) της Ουγγαρίας επί της Γερμανίας με 8-3 το πλέον εντυπωσιακό γεγονός στο σημερινό ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ της 20ης Ιουνίου.

1954

Ένα από τα κορυφαία ματς όλων των εποχών στη Βασιλεία. Η θρυλική Ουγγαρία διέλυσε την Γερμανία με 8-3 με τον Σάντορ Κόκτσις να πετυχαίνει τέσσερα γκολ! Κανείς τότε δεν μπορούσε ούτε να υποπτευθεί τι θα επακολουθούσε… Την ίδια μέρα η Αγγλία νίκησε 2-0 την διοργανώτρια Ελβετία, η Ιταλία συνέτριψε το Βέλγιο με 4-1 και τέλος η Τουρκία διέλυσε την Νότιο Κορέα με 7-0. Το δεύτερο γκολ των Τούρκων είχε πετύχει ο περίφημος Λευτέρης (Κουκαντονιάδης)!

 

1970 Μικρός τελικός παρουσία 104.000 θεατών στο Αζτέκα με την Γερμανία να νικά 1-0 την Ουρουγουάη με γκολ του Βόλφγκαγκ Όβερατ.

1982

Xατ-τρικ του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στο 4-1 επί της Χιλής στο Ελ Μολινόν της Χιχόν ενώ στη Βαλένθια η Ισπανία αν και δέχθηκε πρώτη γκολ επικράτησε 2-1 της Γιουγκοσλαβίας. Στο Μπιλμπάο η Αγγλία νίκησε 2-0 την Τσεχοσλοβακία.

1990

O Λουίς Αντόνιο Μίλερ στο 82’ λύτρωσε την Βραζιλία απέναντι στην Σκωτία (1-0) ενώ στη Γένοβα η Κόστα Ρίκα έκανε σούπερ ανατροπή νικώντας 2-1 την Σουηδία με τον Ερνάν Μέντφορντ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ στο 88′.

1994

Ρομάριο και Ραί πέτυχαν από ένα γκολ ανά ημίχρονο και η Βραζιλία υπέταξε την Ρωσία με 2-0 στο Πάλο Άλτο. Η Ολλανδία τα χρειάστηκε με την Σαουδική Αραβία νικώντας δύσκολα με 2-1 με τον Γκαστόν Τάουτμεντ (είχε περάσει ένα φεγγάρι από τον ΟΦΗ) να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 86’.

1998

O Mαρκ Βίλμοτς πέτυχε δύο γκολ αλλά δεν στάθηκαν ικανά να δώσουν την νίκη στο Βέλγιο στο Μπορντό με αντίπαλο το Μεξικό (2-2) που ισοφάρισε από 2-0. Ο Νταβόρ Σούκερ στο 77’ ήταν ο σκόρερ της Κροατίας επί της Ιαπωνίας στη Ναντ ενώ η Ολλανδία με πέντε διαφορετικούς σκόρερ συνέτριψε στο Βελοντρόμ την Νότιο Κορέα με 5-0.

2006

Δύο ακόμη γκολ από τον Μίροσλαβ Κλόζε στο 3-0 της Γερμανίας επί του Εκουαδόρ. Η Παραγουάη επικρατεί 2-0 του Τρίνινταντ ενώ η Πολωνία αν και δέχθηκε πρώτη γκολ από τον άλλοτε φορ του ΟΦΗ, Ρόναλντ Γκόμεζ επικράτησε 2-1 της Κόστα Ρίκα. Στην Κολωνία η Αγγλία προηγήθηκε δύο φορές της Σουηδίας με τους Τζο Κόουλ και Στίβεν Τζέραρντ αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε την ισοφάριση από γκολ του Χένρικ Λάρσον (2-2).

 

2010

Η Βραζιλία τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16» νικώντας 3-1 την Ακτή στο Γιοχάνεσμπουργκ αλλά χάνει τον Κακά που αποβάλεται. Κατά τα άλλα η Ιταλία κάνει γκέλα ολκής με την Νέα Ζηλανδία (1-1) και απειλείται με αποκλεισμό, η Παραγουάη επικρατεί 2-0 της Σλοβακίας ενώ η Πορτογαλία συντρίβει την Βόρειο Κορέα με 7-0.

Σχετικά άρθρα