Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Διαζύγιο: Να μιλήσω ή όχι στα παιδιά για το νέο μου σύντροφο;
Διαζύγιο: Να μιλήσω ή όχι στα παιδιά για το νέο μου σύντροφο;  thumbnail

Mαρίνα 44 ετών

Διαζύγιο: Να μιλήσω ή όχι στα παιδιά για το νέο μου σύντροφο;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 


Σε διάσταση με τον σύζυγο μιας και ακόμα δεν έχουμε παρει το διαζύγιο αλλά μενουμε ξεχωριστά εγώ μένω με τα δυο παιδιά και εκείνος μόνος. Τα παιδιά είναι ηλικίας 5 και 7 ετών αντίστοιχα. Εδώ και 5 μηνες εχω γνωρίσει έναν καινούργιο σύντροφο αλλά το θέμα που με απασχολεί είναι πότε πρέπει και αν πρέπει να τον παρουσιάσω στο σπίτι και με ποιον τρόπο τι να τους πω ότι είναι φίλος γενικά ή ότι είναι η σχέση μου. Τι λέμε σε αυτήν την ηλικία αν μπορείτε ρωτήστε κάποιον ειδικό. Ευχαριστώ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό. 


Δημήτρης Κατσαρός

 

Τα παιδιά των ηλικιών που αναφέρετε είναι περισσότερο προσανατολισμένα στο να νιώθουν ασφάλεια και σταθερότητα. Αν παρά το χωρισμό σας έχετε καταφέρει να τα πείσετε για αυτές τις δύο βασικές οικογενειακές συνιστώσες τότε δεν υπάρχει λόγος να μην εισάγετε τον νέο σας σύντροφο στο προσκήνιο. Παρ'όλα αυτά είναι σημαντικό να φροντίσετε ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση με τον πρώην σύζυγό σας στο σπίτι γι'αυτό το θέμα. Ένας άνθρωπος που νιώθει ότι "αντικαταστάθηκε" είναι εύκολο να μεταβιβάσει αυτή την ανασφάλεια στα παιδιά. Αν τα έχετε βρει σ'αυτό το θέμα με τον πρώην σύζυγό σας δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα να είστε ειλικρινής για τη νέα σας σχέση. Ειλικρινής μέχρι το σημείο που θεωρείτε ως μητέρα ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται. Δε χρειάζεται να μπείτε σε λεπτομέρειες που θα μπερδέψουν και θα προκαλέσουν συγκρίσεις και άρα φόβο. Το να πείτε ότι "είναι φίλος σας" είναι μια γενική αλήθεια. Αφήστε τα παιδιά να κάνουν τις ερωτήσεις που χρειάζονται για να νιώσουν οικειότητα και ασφάλεια μετά απ' αυτή τη γενική εισαγωγή. Προτιμήστε να απαντάτε σε δικές τους απορίες παρά να τους δίνετε εσείς πληροφορίες που δεν είστε σίγουρη πως θα δεχτούν με το νου και την καρδιά τους.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X