«Κλειστά χαρτιά» από τον Ντεσάν

Απόλυτα θετικές οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε η Γαλλία, επικράτησε άνετα 3-0 της Ονδούρας στο πρώτο ματς. Σίγουρα ο αντίπαλος δεν φόβιζε, όμως η εμφάνιση των «τρικολόρ» ήταν ικανοποιητική.

Συνολικά οκτώ Γάλλοι παίκτες έπαιξαν για πρώτη φορά σε τέτοιο τουρνουά. «Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο γιατί αρκετοί παίκτες βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση και δεν χωρίζεται η ομάδα σε παλιούς και νέους. Ακόμα και αυτοί που παίζουν λίγο είναι παρόντες στη ζωή του γκρουπ. Ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το δεύτερο γκολ του Μπενζεμά λέει πολλά για το πνεύμα που μας διακατέχει» λέει ο Ντεσάν που θέλει να κρατήσει τους αναπληρωματικούς του σε εγρήγορση, επικοινωνεί καθημερινά μαζί τους και συμπληρώνει πως «θα έχουμε απ’ όλους ανάγκη κάποια στιγμή και ίσως σύντομα είναι κάποιος από αυτούς που θα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι». Ουσιαστικός ο Μπενζεμά που πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ στην παρθενική του εμφάνιση σε Μουντιάλ .

Σχετικά πιο ξεκούραστοι οι Πογκμπά και Καμπάιγ που έγιναν αλλαγές, ο πρώτος γιατί έδειχνε εκνευρισμένος από μαρκαρίσματα αντιπάλων και ο δεύτερος λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό που φαίνεται να ξεπερνιόταν. Εβγαλε κανονικά τη χθεσινή προπόνηση (την πρώτη του όλη την εβδομάδα) και εκτός απροόπτου θα κρατήσει και τη θέση του σήμερα.

Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, οι τελευταίες προπονήσεις δεν έδωσαν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις του, αν και υπάρχει η αίσθηση πως έχει καταλήξει στις επιλογές του και τελικά κατά 99% θα δούμε την ίδια 11άδα μ’ εκείνη της πρεμιέρας.

Πιθανή ενδεκάδα: Γιορίς – Ντεμπισί, Βαράν, Σακό, Εβρά – Καμπάιγ, Πογκμπά, Ματουϊντί – Βαλμπουενά, Γκριζμάν, Μπενζεμά.

Σχετικά άρθρα