Με την ίδια τακτική η Βοσνία

Η Βοσνία αντιμετωπίζει την Νιγηρία για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά την ήττα με 2-1 κόντρα στην Αργεντινή θα ψάξει την νίκη απόψε (21/06).
Από άποψη τακτικής οι Βόσνιοι τα πήγαν εξαιρετικά κόντρα στην παρέα του Μέσι και παρά το γεγονός ότι όλη η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω του ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατάφερε να βρει την λύση και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Ο πορτιέρο της Βοσνίας Μπέγκοβιτς δήλωσε για τον αγώνα με τους Αργεντινούς «Αυτός ήταν η μοναδική διαφορά των δύο ομάδων. Στέλναμε τρεις παίκτες πάνω του κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Βόσνιων δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια αλλά και την εικόνα της ομάδας του αφού δήλωσε πως «Δεν μπορούσα να ζητήσω τίποτα καλύτερο από τα παιδιά, ο Μέσι είναι αυτός που είναι».
Και συνέχισε λέγοντας «βρισκόμαστε στην πιο άβολη θέση απ’ όλες τις ομάδες του ομίλου αφού αν ηττηθούμε θα πρέπει να πακετάρουμε και να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Ούτε η Νιγηρία, ούτε το Ιράν έχουν ανάλογο πρόβλημα και όλοι στην ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να προκριθούμε και όχι απλώς να προσπαθήσουμε για την πρόκριση. Προσδοκώ ότι θα τα καταφέρουμε, θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου μετά την Αργεντινή και ότι υπάρχουν δυνατότητες που δεν έχουμε ακόμα δει. Θα παίξουμε για τη νίκη κόντρα στη Νιγηρία, έστω και αν η ισοπαλία θα είναι επίσης ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα».
Ο Σούσιτς πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το αρχικό σχήμα της ομάδας και μάλλον θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα με την Αργεντινή. Ο Σαλίχβιτς προπονήθηκε κανονικά αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του ωστόσο θα είναι στον πάγκο ενώ ο Σπάχιτς θα είναι κανονικά στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Μπέγκοβιτς – Μουΐτζα, Σπάχιτς, Μπίτσαξιτς, Κολάσινατς – Μπέσιτς, Πιάνιτς – Χαΐροβιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς – Τζέκο.

Σχετικά άρθρα