«Ψυχρό» κλίμα στα αποδυτήρια της Γκάνας

Η Γκάνα στον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Μουτνιάλ αντιμετώπιζε τις ΗΠΑ και γνώρισε την ήττα με 2-1.

Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν πολύ νωρίς και η Γκάνα αναγκάστηκε να κυνηγήσει το γκολ. Πλαγιοκοπούσε την άμυνα των Αμερικανών χωρίς αξιώσεις. Ωστόσο στο 82′ κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά 4 λεπτά αργότερα oi ΗΠΑ πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα άφηνε πληγές στο ψυχολογικό κομμάτι.

Στις τάξης της ομάδας δεν επικρατεί και καλύτερο κλίμα αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός τους Πρινς Μπόατενγκ και Εσιέν. Ο Μπόατενγκ μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει δημοσίως τα παράπονα του λέγοντας «Πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα που δεν ήμουν στην 11άδα, δεν ξέρω καν τους λόγους και δεν μπορώ και να το εξηγήσω με τίποτα. Ο κόουτς είχε άλλες σκέψεις, περιμένω κάποια στιγμή να μου τις πει και εμένα».

Και ο Ασαμόα πάντως εξέφρασε τα παράπονα του για την τοποθέτησή του στη θέση του αριστερού μπακ, ενώ παράλληλα ήρθε στο προσκήνιο ξανά το θέμα των πρiμ και η κόντρα διεθνών και ομοσπονδίας.

«Δεν συμφωνώ με όλη αυτή τη φημολογία, μπορεί κάποια από τα λεφτά να μην έχουν πληρωθεί ακόμη, όμως όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι θα κατάλαβαν πως τα παιδιά δεν ήταν επηρεασμένα. Βγάλαμε ευκαιρίες, δουλέψαμε σκληρά, αλλά μας έλειπε το κάτι παραπάνω στην τελική ενέργεια. Δεν πιστεύω πως έχουμε τεθεί εκτός τουρνουά, σίγουρα το μέγεθος της Γερμανίας αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο, παρόλα αυτά πιστεύω πως έχουμε και με το παραπάνω τις δυνατότητες για φανούμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε αποτέλεσμα», δήλωσε ο Άπια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Οπάρε και ο Εσιέν, οι οποίοι είχαν παρουσιάσει κάποια προβλήματα εντός της εβδομάδας, θα είναι στην διάθεση του Άπια. Δεν αποκλείεται βέβαια ο πρώτος να μείνει εκτός και θέση βασικού να πάρει ο Αφούλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Κβαρασέι – Αφούλ (ή Οπάρε), Μπόι, Μενσά, Ασαμόα – Μουντάρι, Εσιέν – Αντρέ Αγιού, Μπόατενγκ, Ατσού – Γκιάν.

Σχετικά άρθρα