Άτυπος τελικός στην Κουϊάμπα

Πρωτάρα σε αυτό το μουντιάλ η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είχε την άτυχη τύχη ή την τυχερή ατυχία να αρχίσει τους αγώνες της με μία πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Την Αργεντινή. Ηττήθηκε με 2-1. Όμως πάλεψε. Έπαιξε όμορφο παιχνίδι. Άφησε άριστες εντυπώσεις. Κέρδισε την αγάπη του κόσμου στο ονειρεμένο ντεμπούτο της (από κάθε άποψη).

 

Μία μαγική στιγμή του Λιονέλ Μέσι τη βύθισε στο σκοτάδι. Όμως όχι στο απόλυτο. Υπάρχει φως ακόμη στην άλλη άκρη του τούνελ.

 

Απόψε στην Κουιάμπα θα την περιμένει η Νιγηρία, στο κομβικό παιχνίδι του γκρουπ, η οποία στον πρώτο αγώνα υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από το Ιράν.

 

Οι πρωταθλητές Αφρικής είναι καλοί, είναι φιλόδοξοι, όμως δεν έχουν Μέσι. Εκεί ποντάρουν οι Βόσνιοι και αισιοδοξούν στο πρώτο τρίποντο τους στην ιστορία του μουντιάλ. Κάτι που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση για να τερματίσουν δεύτεροι αφήνοντας εκτός τη Νιγηρία και το Ιράν.

 

«Ακόμη δεν έχουμε δείξει τις πραγματικές δυνάμεις μας» είπε ο Βόσνιος τεχνικός Σάφετ Σούσιτς. «Η Αργεντινή λογικά θα νικήσει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια. Λογικά αυτό μας συμφέρει γιατί θα παραμείνουμε κι εμείς στο κυνήγι της πρόκρισης».

 

Μία χώρα που μαστιζόταν από έναν ολέθριο πόλεμο δύο χρόνια πριν, κατάφερε να ορθοποδήσει και να είναι παρούσα σήμερα στη μεγαλύτερη γιορτή ποδοσφαίρου του πλανήτη. Μία εμφάνιση όχι απλά για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για την τόνωση του ηθικού των στελεχών της.

 

Εναντίον της Νιγηρίας θα επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα ο Βένταντ Ίμπισεβιτς (σκόραρε ως αλλαγή εναντίον της Αργεντινής). Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα επανέλθει στο σύστημα με δύο κεντρικούς κυνηγούς ( ο άλλος είναι ο Τζέκο). Έτσι είναι περισσότερο αποδοτική. Έτσι είχε μία από τις παραγωγικότερες επιθετικές γραμμές των προκριματικών, με 30 γκολ.

 

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει επίσης ως τελικό αυτόν τον αγώνα. Πιθανότατα ο νικητής του ζευγαριού θα κερδίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

 

Είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία τους. Ανοίγει ένας νέος λογαριασμός μεταξύ τους.

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Παντανάλ, Κουιάμπα

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πίτερ Ο’Λίρι (Νέα Ζηλανδία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 01:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

Σχετικά άρθρα