Χωρίς επιστροφή

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας δεν ήταν βολικά για καμία από τις δύο. Ωστόσο η δομή του ομίλου είναι τέτοια που τους επιτρέπει να ονειρεύονται ακόμη την πρόκριση. Τουλάχιστον μέχρι απόψε, όταν θα συναντηθούν στο Πόρτο Αλέγκρε, πιθανότατα σε μία έσχατη μονομαχία.

 

Νότιος Κορέα και Αλγερία μάζεψαν τα ψυχικά αποθέματά τους, μετά την αποτυχία των πρώτων αγώνων και ρίχνουν όλο το βάρος στο μεταξύ τους παιχνίδι. Όποια χάσει αποχωρεί αμέσως μετά την τρίτη αγωνιστική.

 

Υπάρχουν δύο πλεονεκτήματα. Το ένα είναι κοινό. Το άλλο ζευγάρι του ομίλου, Βέλγιο-Ρωσία, παίζει νωρίτερα, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι οδηγός τους.

 

Το άλλο ευνοεί τη Νότιο Κορέα. Η ισοπαλία (1-1) με τη Ρωσία της δίνει αισιοδοξία για πρόκριση στην επόμενη φάση με συγκερασμό αποτελεσμάτων δικού της και των Ρώσων. Οι Ασιάτες άλλωστε έχουν μία καλή παράδοση στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Το 2002 στο σπίτι τους είχαν φθάσει μέχρι τα ημιτελικά (τέταρτη θέση), ενώ το 2010 στη Νότιο Αφρική κατάφεραν να προκριθούν στο δεύτερο γύρο.

 

Συνεπώς, όλα παίζονται ακόμη και για την Αλγερία που προέρχεται από ήττα 2-1 από το Βέλγιο. Οι Νοτιοκορεάτες παρακολούθησαν από κοντά τις κινήσεις της και παρατήρησαν κτυπητές αδυναμίες στην άμυνα κυρίως τη στιγμή που δέχεται πίεση.

 

Για το λόγο αυτό ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χονγκ Μιούνγκ-μπο αναζητά ικανούς επιθετικούς με έφεση στο σκοράρισμα ούτως ώστε να τελειώσει νωρίς τον αγώνα και να εξουδετερώσει κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης από τον αντίπαλο.

 

Η Αλγερία θεωρείται από πολλούς ως η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, αλλά πολλοί σχημάτισαν άλλη άποψη βλέποντας την ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς στον αγώνα εναντίον του Βελγίου.

 

Οι Αλγερινοί προηγήθηκαν γρήγορα με γκολ-πέναλτι του Φεγκουλί (ήταν το μοναδικό σουτ που έκαναν, σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, προς το αντίπαλο τέρμα) και κράτησαν το προβάδισμα περίπου για μία ώρα. Έπεσαν στο τέλος από την υπερπροσπάθεια και την απειρία.

 

Στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αποκλείστηκαν χωρίς γκολ. Ωστόσο μέσα σε μία τετραετία ανέβηκαν ψηλά στην κατάταξη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τα πετυχημένα αποτελέσματά τους.

 

Στο παρελθόν η Αλγερία συναντήθηκε μία φορά με τη Νότιο Κορέα σε φιλικό παιχνίδι (Δεκέμβριος του 1985). Σε ουδέτερη έδρα οι Ασιάτες είχαν επικρατήσει των Αφρικανών με 2-0.

 

 ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μπέιρα Ρίο, Πόρτο Αλέγκρε

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλμαρ Ρόλδαν (Κολομβία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 22:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

Σχετικά άρθρα