Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Tι παιχνίδι παίζει ο Τόμσεν με τα λεφτά του ΤΧΣ;
Tι παιχνίδι παίζει ο Τόμσεν με τα λεφτά του ΤΧΣ; thumbnail

Tι παιχνίδι παίζει ο Τόμσεν με τα λεφτά του ΤΧΣ;

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατούν στο υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στα επιτελεία των τραπεζών, καθώς -εκτός από την κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη δημοσιονομική πορεία της οικονομίας- υπάρχουν τα "καυτά" θέματα του χρηματοδοτικού κενού και της διευθέτησης του χρέους, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι και να κορυφωθεί το φθινόπωρο. 

Η πλέον κρίσιμη παράμετρος, η οποία θα κρίνει το "πού θα γείρει η πλάστιγγα" και αν η χώρα χρειασθεί και τρίτο δάνειο, είναι τα stress tests, τα οποία θα διεξαγάγει και θα δημοσιοποιήσει στα τέλη Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, που θα προκύψουν από τα τεστ κοπώσεως της ΕΚΤ, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2-3 δισ. ευρώ, μολονότι δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί όλες οι παραδοχές πάνω στις οποίες θα γίνουν τα stress tests. 

Ωστόσο, ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας είναι αν θα υιοθετηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τις ευλογίες της ΕΚΤ, η σκληρή στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία αποτύπωσε ο Πόουλ Τόμσεν στην τελευταία έκθεση του Ταμείου και ανεβάζει τον λογαριασμό των κεφαλαιακών αναγκών για τις ελληνικές τράπεζες κατά τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


Real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X