Διασκέδαση με άγχος…

Θεωρητικά είναι εύκολο το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου για τη Βραζιλία απέναντι στο Καμερούν που έχει ήδη αποκλειστεί, όμως θα υπάρχει και άγχος αφού η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.

 

Η σελεσάο προκρίνεται σίγουρα και με ισοπαλία , όμως θέλει τη νίκη για να είναι αυτή το αφεντικό του ομίλου. Την ίδια ώρα το Μεξικό θα παίζει με την Κροατία.

 

Συνεπώς η κατάσταση είναι λιγάκι περίπλοκη. Μόνο το Καμερούν δεν ανησυχεί. Αμέσως μετά την αναμέτρηση με την οικοδέσποινα στην Μπραζίλια μπαίνει στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην πατρίδα.

 

Μέχρι τώρα δύο αγώνες ισάριθμες ήττες από Μεξικό (1-0) και Κροατία (4-0). Διαλυμένη ομάδα, προβληματική, η οποία απειλεί για την έκπληξη πριν το τέλος για να έχει κάτι να θυμάται. Και να μπορεί να το κάνει θα της το επιτρέψουν? Δεν θυμάται τι έπαθε στην πρεμιέρα η Κροατία? Τέλος πάντων…..

 

Πλάκα-πλάκα η Βραζιλία φοβάται μην στραβώσει κάτι αφού οι Αφρικανοί θα παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος, δίχως σκέψη για τη συνέχεια. Καταστροφική αυτή η κατάσταση για τους οικοδεσπότες, Τους έχει γίνει έμμονη ιδέα.

 

Σίγουρα οι Βραζιλία έχει πολλά πλεονεκτήματα (έδρα, καλή ομάδα, θετική στατιστική, ψυχολογία…), όμως ο πρόωρος αποκλεισμός της Ισπανίας και της Αγγλίας, οι εκπλήξεις της Κόστα Ρίκα της έχουν ενεργοποιήσει αρνητικά τη φαντασία.

 

Το Καμερούν δεν θα έχει στο τελευταίο παιχνίδι τον αμυντικό μέσο Άλεξ Σονγκ, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Κροατία κι ίσως τον τραυματία Ετό, τον παίκτη που μπορεί να κάνει ζημιές στους Βραζιλιάνους.

 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δήλωσε πως θα τιμωρήσει μερικούς ποδοσφαιριστές που επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά αγωνιζόμενοι εναντίον της Κροατίας. Ο Μπενουά Ασού-Εκοτό κουτούλησε το συμπαίκτη του Μπενζαμίν Μουκαντζό ενέργεια την οποίαν χαρακτήρισαν αξιωματούχοι της ομοσπονδίας ως «επαίσχυντη».

 

Ο Χουλκ θα είναι στην ενδεκάδα της Βραζιλίας αφού αισθάνεται πανέτοιμος. Ο Σκολάρι είχε προαναγγείλει αλλαγές, όμως στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου χρησιμοποίησε τη βασική ομάδα.

 

Τέσσερις παίκτες έχουν από μία κίτρινη κάρτα. Μεταξύ τους ο Νεϊμάρ κι ο αρχηγός Τιάγκο Σίλβα. Μία ακόμη και θα απουσιάσουν από το δεύτερο γύρο, που η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη γνώριμή της από το μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, Χιλή ή την Ολλανδία, τη Θεία δίκη της στα προημιτελικά από το  μουντιάλ του 2010.

 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

  Υπερέχει του Καμερούν με τρεις νίκες έναντι μίας της αντιπάλου της μετά τέσσερα παιχνίδια.

 Για το παγκόσμιο κύπελλο: Βραζιλία – Καμερούν 3-0 (1994. Πάλο Άλτο, ΗΠΑ. Φάση ομίλων. Δεύτερη αγωνιστική. Ρομάριο 39΄, Μάρσιο Σάντος 66΄, Μπεμπέτο 73΄.) Το Καμερούν έμεινε τελευταίο χωρίς νίκη. Η Βραζιλία κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο με επικράτηση 3-2 στα πέναλτι επί της Ιταλίας μετά ισόπαλο 0-0.

 

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Νασιονάλ, Μπραζίλια

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιούνας Έρικσον (Σουηδία)

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

 

Σχετικά άρθρα