Εντυπωσίασε τον με εύκολο ριζότο με μύδια, ντοματίνια και φρέσκο θυμάρι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι<br />1 κιλό μύδια με το κέλυφος<br />6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />16 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα<br />1 πρέζα αλάτι<br />3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου<br />1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο<br />1 1/2 φλιτζάνια Καρολίνα<br />1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί<br />1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό<br />Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδάκι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.<br />Προσθέτετε το λευκό κρασί και τα μύδια. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.<br /><br />Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά, πετάξετε τα. Ετοιμάζετε το ριζότο.<br />Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.<br /><br />Προσθέτετε του χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.<br />Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.<br /><br />Συνεχίζετε να προσθέτετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το πιπέρι και τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύετε.<br />Φροντίστε να κρατήσετε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>
<p> </p>
<p>Sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα