Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Αληθινή ιστορία καρκινοπαθούς: Mια σεξουαλική επιθυμία του έδινε δύναμη να ζήσει!
Αληθινή ιστορία καρκινοπαθούς: Mια σεξουαλική επιθυμία του έδινε δύναμη να ζήσει! thumbnail

Αληθινή ιστορία καρκινοπαθούς: Mια σεξουαλική επιθυμία του έδινε δύναμη να ζήσει!

Η σεξουαλικότητα και η λίστα των επιθυμιών


Η λίστα επιθυμιών του Jake Stoneking φαίνεται αρκετά λογική και ρεαλιστική. Στην κορυφή της λίστας του βρίσκονται μια εκδρομή για κυνήγι, ένα τατουάζ, καθώς και η επίσκεψη στο τοπικό μπαρ με γυμνόστηθες γυναίκες.


Ο Jake είναι 19 ετών και πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο που ονομάζεται μυελοβλάστωμα. Διαγνώστηκε πρώτη φορά στα 14 του, μετά από ανυπόφορους πονοκεφάλους που τον ταλαιπωρούσαν. Μετά από ένα 12ωρο χειρουργείο το 2009, απαραίτητο για την αφαίρεση ενός όγκου που είχε το μέγεθος της μπάλας του γκολφ και μετά από μήνες ακτινοβολιών και χημειοθεραπειών, αυτός που ήταν ένας δυνατός, μυώδης νέος, έπρεπε να μάθει από την αρχή πώς να περπατάει. Τα τελευταία χρόνια ο νεαρός ήταν σε εντατική παρακολούθηση και οι εξετάσεις έβγαιναν καθαρές. Ενώ  όμως όλοι ήταν πλέον σίγουροι πως το κακό είχε φύγει, βρήκαν ότι τελικά επέστρεψε το Φεβρουάριο σε πολύ σοβαρότερη μορφή. Οι ιατροί λένε πως μια αγωγή που είναι σε πειραματικό στάδιο μπορεί να του δώσει ένα ακόμη χρόνο ζωής


Ένα βράδυ, λοιπόν, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ο νεαρός άνδρας ξεκίνησε τη λίστα των επιθυμιών του.


Οι φίλοι του και η οικογένεια του είναι στο πλευρό του και προσπαθούν με κάθε τρόπο, ώστε  να υλοποιηθούν όσο περισσότερες επιθυμίες γίνεται. Μια από τις πρώτες επιθυμίες που καταγράφηκαν στη λίστα και υλοποιήθηκαν, ήταν η επίσκεψη σε ένα μπαρ της περιοχής του νεαρού άνδρα όπου τα ποτά σερβίρονται από γυμνόστηθες γυναίκες. Η σεξουαλική επιθυμία φαίνεται λοιπόν να είναι πάντα εκεί, οδηγός της επιθυμίας για ζωή. Η σεξουαλικότητα άλλωστε, και η έκφραση της είναι αδιαφιλονίκητο δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε κάθε φάση της ζωής τους και είναι αυτή που πολύ συχνά κινητοποιεί τις προσπάθειες του ατόμου και προσδίδει ενδιαφέρον στην καθημερινότητα και δύναμη για να συνεχίσει.


Eίναι πολύ σημαντικό, οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με καρκινοπαθείς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους, να λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη τους να εκφράσουν τη σεξουαλικότητα τους. Κάποιοι ασθενείς μπορεί να φοβούνται πάρα πολύ ή και να ντρέπονται να εκφράσουν την  σεξουαλική τους επιθυμία. Οι ειδικοί είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνουν, να τους καθοδηγούν και να τους υποστηρίζουν, ώστε να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητα τους με σεβασμό στα όρια του σωματος.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X