«Να καθιερωθούν τα Τρίκαλα στην Α1»

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς παρουσιάστηκε από τα Τρίκαλα ως ο νέος Γενικός Διευθυντής των Τρικάλων και μαζί με τον Κώστα Φλεβαράκη παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκαν στο μέλλον της ομάδας.
Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των Τρικάλων:
O πρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Φρύδας, δήλωσε: «Καλωσορίζω στην ΚΑΕ τον Ευθύμη Ρεντζιά στην θέση του Γενικού Διευθυντή. Τα λόγια περιττεύουν για την προσωπικότητα του καθώς όλοι τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Ανακοινώνω επίσης με χαρά την παραμονή του Κώστα Φλεβαράκη μετά από μία άκρως πετυχημένη χρονιά πέρυσι παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι και πάλι εδώ».
Ο Κώστας Φλεβαράκης από την πλευρά του σημείωσε: «Θεωρώ ότι μέσα από μία χρονιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες με ομαδικό πνεύμα πετύχαμε τον βασικό μας στόχο που ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Πάνω από αυτό όμως πετύχαμε κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Να γίνουμε ομάδα γρήγορα. Η πόλη ήταν δίπλα μας και είχαμε πολύ καλή χημεία και συνέργεια με το κοινό. Όσον αφορά την φετινή σεζόν μετά από πολλές κουβέντες που έκαναν τόσο με τον κ. Ρουσιαμάνη όσο και με τον κ. Ρεντζιά ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε η ομάδα να παραμείνει ξανά στην Α1 και να χτίσει το μέλλον της σε στέρεες βάσεις. Έχουμε όλοι επίγνωση των δυσκολιών αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα είναι της πόλης, όλοι οι υπόλοιποι είναι κάτω απ’ αυτήν».
Για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, είπε: «Θα πρέπει να έχουμε όλοι υπομονή. Τον Ιούνιο όλοι σταθμίζουν την κατάσταση και δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις. Από σήμερα κιόλας θα έρθουμε σε επαφή με τους Έλληνες παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα και που μας ενδιαφέρει να παραμείνουν. Όλα θα πρέπει να γίνουν με σύνεση και σεβασμό στο μπάτζετ από το οποίο δεν πρέπει να ξεφύγουμε. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να αποπνέει υγεία όπως άλλωστε έγινε πέρυσι».
Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κάποιοι από τους περσινούς ξένους παίκτες απάντησε: «Θα μιλήσουμε με κάποιους. Είναι πολύ δύσκολες περιπτώσεις όμως. Πέρυσι τους δώσαμε το κίνητρο να έρθουν και μετά να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Η αλήθεια όμως είναι ότι έφυγαν όλοι με καλή διάθεση, αγάπησαν την πόλη και τους φιλάθλους της και είναι θετικοί απέναντι μας».
Όσο για το αν θα γίνουν αλλαγές στο τεχνικό τιμ, ανέφερε: «Όλα έχουν σχέση με τον προγραμματισμό και τον καταρτισμό του μπάτζετ. Η οριστικοποίηση πάντως του σταφ θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες».
Σε ερώτηση γιατί προτίμησε να παραμείνει στα Τρίκαλα από το να αποδεχτεί κάποια από τις προτάσεις που είχε από το εξωτερικό τόνισε: «Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή, έκανα φίλους τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο κάτι που για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Είχα καλή συνεργασία με όλους. Και φέτος προστέθηκε και ο Ευθύμης Ρεντζιάς ο οποίος και πέρυσι μας βοήθησε. Ήταν μία πολύ μεγάλη προσθήκη. Είναι η καλύτερη μεταγραφή που θα μπορούσαν να κάνουν τα Τρίκαλα».
Τέλος ο Ευθύμης Ρεντζιάς σημείωσε από την πλευρά του: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να παραμείνει στην ομάδα ο Κώστας Φλεβαράκης. Τώρα θα κινηθούμε στον σχεδιασμό του οργανογράμματος της ομάδας και το χτίσιμο του ρόστερ. Το αποτέλεσμα της περσινής σκληρής δουλειάς κάποιων ανθρώπων ήταν ικανοποιητικό. Η φετινή χρονιά όμως θα είναι πιο κρίσιμη ειδικότερα μετά την πρόθεση του ΟΠΑΠ να περικόψει την επιχορήγηση προς τις ομάδες. Η προσπάθεια μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να μπορέσει να καθιερωθεί για τα επόμενα χρόνια στην Α1. Με την βοήθεια του κόσμου και της πόλης θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα