To δίς εξαμαρτειν ουκ… Eλβετού σοφού

Τέσσερα χρόνια πριν στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής η Ελβετία έπαιξε με την Ονδούρα υπό πανομοιότυπες συνθήκες όπως τις σημερινές.

 

Ήταν 25 Ιουνίου 2014 Ελβετία – Ονδούρα 0-0. Αποκλείστηκαν και οι δύο. Σήμερα πάλι 25 Ιουνίου διεκδικούν πρόκριση στο δεύτερο γύρο.

Οι επικρατούσες συνθήκες είναι υπέρ της Ελβετίας η οποία άρχισε ιδανικά στο τουρνουά με νίκη 2-1 επί του Ισημερινού.

Στη συνέχεια σωρεία  αμυντικών λαθών απέναντι στην υπερηχητική Γαλλία την υποχρέωσαν σε βαριά ήττα με 5-2.

 

Η διαφορά των τερμάτων αποτελεί μειονέκτημα γιατί αν το Εκουαδόρ επικρατήσει της Γαλλίας κι αυτή δεν μπορέσει να υπερισχύσει της Ονδούρας με ικανό αριθμό τερμάτων τότε αποκλείεται. Η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη, όπως θα είναι και το σημερινό βράδυ της στην καυτή Μανάους.

 

«Όλα εξαρτώνται από μας. Αν θέλουμε τη νίκη, τότε πρέπει να την πάρουμε» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας Ότμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το μουντιάλ της Βραζιλίας. Επιθυμεί να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, αφού πρώτα η ομάδα του έχει προκριθεί στο δεύτερο γύρο.

 

Υπό τις οδηγίες του η Ελβετία, πριν ηττηθεί από τη Γαλλία, είχε χάσει μόνο μία φορά μέσα σε δύο χρόνια (συνολικά 18 παιχνίδια).

 

Για τον αγώνα με τους Πετεινούς ο 65χρονος τεχνικός ανέφερε «ήταν μία θλιβερή μέρα. Δεν καταφέραμε να αποδείξουμε ποια είναι η δύναμή μας».

 

Ο κεντρικός αμυντικός Στιβ Φον Μπέργκεν έσπασε ένα κόκαλο στο πρόσωπο και χάνει το υπόλοιπο τουρνουά.

 

Η Ονδούρα αναγνωρίζει τη δυσκολία της κατάστασης στην οποίαν βρίσκεται. Θέλει νίκη, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Για όλους η Ελβετία δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που έπαιξε εναντίον της Γαλλίας.

 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

  Γνώριμοι από το μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

 Ελβετία – Ονδούρα 0-0 (Τελικά. Φάση ομίλων. Τρίτη αγωνιστική. Μπλούμφοντέϊν). Αποκλείστηκαν αμφότερες. Η Ονδούρα χωρίς νίκη και γκολ. Η Ελβετία αν νικούσε θα άφηνε εκτός της Χιλή.

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Αμαζονία, Μανάους

 

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

 

 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

Σχετικά άρθρα