Κρατάει τα αστέρια του, φέρνει και νέα

Σε πλήρη εξέλιξη μεταγραφική επίθεση του Ολυμπιακού που έχει πολλούς στόχους από το εξωτερικό αλλά και θα επιχειρήσει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας με διεθνείς που στελεχώνουν την μουντιαλική Εθνική. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ερυθρόλευκοι έχουν στρέψει την προσοχή τους για την επίθεση στους Γάλλους Εμπαγιέ Νιάνγκ της Μίλαν και Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ της Μαρσέιγ, προσπαθώντας να ξεπεράσουν εμπόδια γι΄αυτές τις μεταγραφές. 

Ο Νιανγκ προορίζεται και για τα άκρα της επίθεσης, όπως και ο Σουηδός Τζίμι Ντουρμάζ της Γκεντσλέρ, που σύμφωνα με τους Σουηδούς πλησιάζει στον Ολυμπιακό, αν και πρόκειται επίσης για ακριβή περίπτωση. 

Οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την απόκτηση του Εντινγκά από την Μονακό, περιμένουν την απάντηση του Κασάμι, έχουν εναλλακτική τον Κλιέσταν, ενώ εμπλέκονται ξανά με τον Πέδρο Λεόν. Στην Ιταλία γράφουν για τον θηριώδη Βραζιλιάνο φορ Ζόνατας που μένει ελεύθερος από την Λατίνα και είναι παίκτης του Ραίόλα.

Την ίδια ώρα υπάρχει σαφές ενδιαφέρον για διεθνείς Έλληνες παίκτες. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των Χριστοδουλόπουλου, Κονέ και Βύντρα με κάθε περίπτωση να έχει τις ιδιαιτερότητές της. Είναι βέβαιο ότι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να πάρουν κι άλλους πρωτοκλασάτους Έλληνες παίκτες, ώστε να ενισχύσουν το εγχώριο στοιχείο της ομάδας, αν και όσοι διεθνείς αγωνίζονται στο εξωτερικό έχουν προτεραιότητα να μείνουν εκεί παρά να επιστρέψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός με όπλα τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και την οικονομική ευρωστία του μπορεί να διαφοροποιήσει τέτοιες επιθυμίες. 

Οι ερυθρόλευκοι που ήδη έχουν κλείσει τον Θανάση Παπάζογλου του ΟΦΗ ενδέχεται να κινηθούν για τον Κώστα Γιαννούλη από τον Ατρόμητο, εφόσον χρειαστεί κάλυψη στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πολιτική πρόωρης ανανέωσης συμβολαίων, έχει κάνει τέτοια πρόταση στον Δημήτρη Σιόβα, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει για νέα συμβόλαια με Μανωλά, Σάμαρη. 

Όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ, τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού απόν την περσινή συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασαν τα  27.406.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 8,6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στους ομίλους, 3,5 εκατ. ευρώ από τα αποτελέσματά τους στη διοργάνωση, 3,5 εκατ. ευρώ από το μπόνους πρόκρισης στους «16» και 11.806.000 εκατ. ευρώ από το market pool (καθώς εισέπραξε όλο το ποσό που προβλεπόταν από την UEFA για την Ελλάδα).

Σχετικά άρθρα