Λάζαρος: «Να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη»

Για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Κόστα Ρίκα μίλησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αρακαζού. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί στο ματς ενώ ρωτήθηκε και για το στόχο της “γαλανόλευκης” μετά από την πρόκριση στους “16”.

Οι δηλώσεις του Λάζαρου:

Πως αισθάνεσαι μετά την πρόκριση;

«Μόνο χαρά. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ωραία στο τέλος του αγώνα. Περιμένουμε τη συνέχεια με την ίδια ανυπομονησία. Είναι καινούργια πράγματα αυτά που ζούμε και πλέον μιας και ανεβάσαμε τον πήχη πρέπει να τον κρατήσουμε ψηλά».

Για τη φανέλα που υπέγραψε για τον μικρό Τζέι…

«Ο Σαμαράς μας έδωσε μια φανέλα να υπογράψουμε. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό Είχα συγκινηθεί όταν είχα δει το video με τον Γιώργο και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια».

Για το στόχο της Εθνικής: 

«Ο στόχος είναι το επόμενο ματς. Δεν είναι δύσκολο να βάλεις στόχο. Από το στιγμή που είναι νοκ – άουτ ο στόχος είναι να νικήσεις. Είναι ένα παιχνίδι και αυτός που θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατό. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα…

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση αλλά ανυπομονησία για το ματς. Ότι θα έιναι μια μεγάλη γιορτή. Λογικό είναι να υπάρχει άγχος αλλά σε εμάς είναι δημιουργικό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο κι αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για τη θέση που αγωνίζεται…

«Ήρθε η ώρα να πω ότι η θέση μου είναι κεντρικό χαφ. Στην Ελλάδα έγινα κατά ανάγκη εξτρέμ Οι βάσεις που είχα πάρει από μικρούς με έχουν βοηθήσει στο να μπορώ να καλύπτω αρκετές θέσεις. Αγωνίζομαι σε μια χώρα, την Ιταλία, που έχει συγκεκριμένη προσέγγιση του παιχνιδιού. Αυτό που με έκανε να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες ήταν η αλλαγή ρόλου και θέσης».

Αν είχε να επιλέξει αντίπαλο από τον όμιλο με Κόστα Ρίκα, Ιταλία, Αγγλία, Ουρουγουάη:

«Σαν όνομα αυτό που σε φοβίζει ποδοσφαιρικά λιγότερο είναι η Κόστα Ρίκα. Αλλά βγήκε σε έναν τέτοιο όμιλο πρώτη λέει πολλά για την ομάδα, την ποιότητα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό που έκανε η Κόστα Ρίκα ήταν ένα μικρό θαύμα. Δεν χρειάζεται κάποιος να μας πει μην πετάμε στα σύννεφα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Είμαστε μια ομάδα που αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορεί να έχουμε πρόβλημα».

Σε ερώτηση του Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλου για το γεγονός ότι οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί δεν έχουν τρακ όταν καλούνται να αγωνιστούν σε τόσο κρίσιμα ματς…

«Είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε στους εαυτούς μας. Για να είσαι εδώ σημαίνει ότι είσαι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και από τους κορυφαίους της χώρας σου. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να χαρείς τη διοργάνωση, αλλά για να δείξεις το τι μπορεί να κάνεις».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει το γεγονός ότι αγωνίζεται στο Καμπιονάτο

«Εδώ αντιμετωπίζει αυτούς που αντιμετώπιζες κάθε Κυριακή. Εφόσον κατάφερες να ξεχωρίσεις εκεί μπορείς και εδώ. Το να παίζεις στο εξωτερικό και να αντιμετωίζεις μεγάλους αντιπάλου στου δίνει αυτοπεποίθηση και κερδίζεις πολλά. Παίζεις με εμπιστοσύνη».

Για τη συνεργασία του με τον Χολέμπας…

«Στην ουσία κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Μακάρι να τον βοηθάω, βοηθάει και αυτός εμένα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ γιατί είμαστε μια ομάδα».

Για την κριτική που ασκείται και που αφορά την αμυντική τακτική της Εθνικής αλλά και για την Κόστα Ρίκα;

«Αναλύσαμε το πρωί την Κόστα Ρίκα. Έχει τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος μοιάζει λίγο με τον δικό μας. Δεν παίζει ρόλο η δυναμικότητα που έχεις σαν ομάδα. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Θα πρέπει να βγάλουμε τον δικό μας χαρακτήρα. Η ομάδα έχει δείξει ότι ξέρει να καλύπτει πολύ καλά τους χώρους που της δίνονται και αμυντική τακτική με ευκαιρίες, δοκάρια κτλ δεν νομίζω ότι ισχύει».

Για τη βελτίωσή του από την ημέρα που έφυγε από την Ελλάδα

«Πήραν έναν παίκτη από τον ΠΑΟΚ και ήθελαν να του αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του. Πήραν έναν παίκτη με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και υπήρχαν προπονητές που ήθελαν να τον αλλάξουν και να τον βάλουν σε καλούπι. Προσπάθησα να κρατήσω από όλους τα θετικά. Δεν θέλω να ονομάσω προπονητές αλλά σίγουρα το δεύτερο εξάμηνο στην Ιταλία μου έκανε πολύ καλό. Τώρα είμαι στο Μουντιάλ και ζω για την Κυριακή».

Υπάρχει φαβορί στον αγώνα;

«Δεν υπάρχει φαβορί. Το παιχνίδι θα είναι πολύ αμφίρροπο».

 

Σχετικά άρθρα