Η ώρα του (προπονητικού) ταμείου

Οι τρεις καλύτερα αμειβόμενοι προπονητές σε αυτό το Μουντιάλ απέτυχαν να δουν την ομάδα τους να προκρίνεται στη φάση των 16: Καπέλο, Χόγκτσον, Πραντέλι .

Το χρήμα δεν φέρνει πάντα την επιτυχία σε ένα Μουντιάλ και όχι μόνο.

Επιχειρήσαμε ένα ρεπορτάζ για να δούμε πόσοι από τους 16 ομοσπονδιακούς που είδαν τις ομάδες τους να μη συνεχίζουν στη φάση των νοκ άουτ θα παραμείνουν στη θέση τους.
Οι μισοί και πλέον έχουν ήδη παραιτηθεί  ή τους έχουν παραιτήσει…

Δεδομένα μόνο τέσσερις συνεχίζουν: Ντελ Μπόσκε, Ποστέκογλου, Κόβατς και Χόγκτσον αν και ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρους για τίποτα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ανά όμιλο:

 

Μέχρι νεωτέρας…

ΦΟΛΚΕΡ ΦΙΝΚΕ (ΚΑΜΕΡΟΥΝ): Δεν παραιτήθηκε, δεν τον παραίτησαν. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη και όπως δήλωσε στόχος του είναι να πάρει η ομάδα την πρόκριση για το Κόπα Άφρικα, κάτι που απέτυχε να κάνει στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

NIKO KOΒΑΤΣ (ΚΡΟΑΤΙΑ): Ο ίδιος θεωρεί ότι η παρουσία και μόνο της ανανεωμένης Κροατίας στο Μουντιάλ ήταν επιτυχία. Το ίδιο πιστεύει και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ο κορυφαίος Κροάτης επιθετικός όλων των εποχών, ο Νταβόρ Σούκερ. Η συνεργασία τους συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας με στόχο την παρουσία και στο Euro 2016.

 

Μένουν και οι δύο

ΑΝΓΚΕ ΠΟΣΤΕΚΟΓΛΟΥ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ):  Ο τίτλος ρεπορτάζ Αυστραλιανού ενημερωτικού site τα λέει όλα : In Postekoglou we trust (στον Ποστέκογλου που εμπιστευόμαστε). Ο Έλληνας κόουτς συνεχίζει και παρά τις τρεις ήττες στο Μουντιάλ ανέβασε τις μετοχές του με τις εμφανίσεις των Socceroos.

NTEΛ ΜΠΟΣΚΕ (ΙΣΠΑΝΙΑ): Η πλήρης αποτυχία δεν κλόνισε την ομοσπονδία της Ισπανίας. Διατηρεί την εμπιστοσύνη της στον 64χρονο κόουτς και του άναψε το πράσινο φως για να ανανεώσει την ομάδα και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών με πρώτο στόχο το Euro 2016.

Έφυγαν και οι δύο στον όμιλο της Εθνικής

ΣΑΜΠΡΙ ΛΑΜΟΥΣΙ (ΑΚΤΗ): Μπορεί να μην υπέβαλε επίσημα την παραίτηση του αλλά η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα μετά τον αγώνα με την Ελλάδα τα λέει όλα:
«Το συμβόλαιο μου τελείωσε σε αυτό το Μουντιάλ και επαναλαμβάνω ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ αυτή την χώρα και είμαι θλιμμένος για τους παίκτες μου για τον τρόπο που έχασαν απόψε, τόσο σκληρά».

AΛΜΠΕΡΤΟ ΤΖΑΚΕΡΟΝΙ (ΙΑΠΩΝΙΑ):  Το συμβόλαιο του έληγε μετά το Μουντιάλ.  Έτσι και αλλιώς και δεν υπήρχε πρόθεση για ανανέωση από καμία πλευρά. Η παταγώδης αποτυχία της Ιαπωνίας απλά έβαλε τέλος στις λίγες πιθανότητες να το συζητήσουν ξανά…

Κύριος ο Πραντέλι

ΡΟΙ ΧΟΝΤΓΚΣΟΝ (ΑΓΓΛΙΑ): Παρά την πλήρη αποτυχία της Αγγλίας, δεν παραιτήθηκε. Έμεινε στη θέση του και η ομοσπονδία τον κάλυψε. Εξηγούνται πολλά και με την δική του στάση αλλά και εκείνη της αθεράπευτα εκτός τόπου και χρόνου Αγγλικής ομοσπονδίας.

ΤΣΕΖΑΡΕ ΠΡΑΝΤΕΛΙ (ΙΤΑΛΙΑ): Στη διαδρομή από τον αγωνιστικό χώρο στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Ουρουγουάη, είχε πάρει ήδη την απόφαση του. Παραιτήθηκε και σαν κύριος πάει για άλλα. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει τώρα το προβάδισμα για τον πάγκο των Ατζούρι.

Ο ένας θέλει να μείνει και ο άλλος να φύγει

ΡΕΙΝΑΛΝΤΟ ΡΟΥΕΔΑ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ): Ο ίδιος θεωρεί ότι έκανε καλή δουλειά και θέλει να συνεχίσει. Μένει να συμφωνήσει και η ομοσπονδία για την τύχη του Κολομβιανού.

ΛΟΥΙΣ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΟΥΑΡΕΖ (ΟΝΔΟΥΡΑ): Αμέσως μετά τον αγώνα με την Ελβετία ο Κολομβιανός τεχνικός ξεκαθάρισε την θέση του: «Δεν ξέρω τι έχουν στη σκέψη τους στην ομοσπονδία, εγώ θέλω να δουλέψω κάπου αλλού…»

Θα έφευγαν έτσι και αλλιώς

ΣΑΦΕΤ ΣΟΥΣΙΤΣ (ΒΟΣΝΙΑ): Θέμα ημερών είναι η απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία καθώς έληξε ήδη το συμβόλαιο του.

ΚΑΡΛΟΣ ΚΕΙΡΟΣ (ΙΡΑΝ): Το είχε προαναγγείλει πριν το Μουντιάλ ότι θα φύγει. Βαρέθηκε να κάνει συνεχώς οικονομικούς υπολογισμούς για τα πάντα λόγω της έντονης κρίσης της ομοσπονδίας που πριν το τουρνουά είχε απαιτήσει από τους παίκτες να μην τηρήσουν το έθιμο και αλλάξουν τις φανέλες τους με τις αντίπαλες ομάδες στο τέλος των αγώνων.

Μένουν μέχρι να… φύγουν

ΚΟΥΕΣΙ ΑΠΙΑ (ΓΚΑΝΑ): Η ομοσπονδία τον κάλυψε πλήρως στο θέμα των Μουντάρι και Μπόατενγκ. Έχει χάσει πάντως πολλούς πόντους. Μένει μέχρι να φύγει…

ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ): Τον έχουν έτοιμο, ο ίδιος αντιστέκεται αλλά όχι και για πολύ. Θέμα ημερών η αντικατάσταση του.

Αβέβαιοι

ΦΑΜΠΙΟ KΑΠΕΛΟ (ΡΩΣΙΑ): Μόνο οι άλλοι έφταιγαν για τον αποκλεισμό ισχυρίστηκε ο έμπειρος Ιταλός προπονητής που έχει πλέον μία μόλις νίκη σε επτά αγώνες ως προπονητής σε Μουντιάλ. Δύσκολα θα έχει συνέχεια στον Ρωσικό πάγκο αν και ο ίδιος δήλωσε το ακριβώς αντίθετο.

MIOYNΓΚ ΜΠΟ ΧΟΝΓΚ (ΚΟΡΕΑ): Είπε ότι θέλει να ηρεμήσει και να σκεφτεί αν θα παραμείνει στην εθνική ομάδα. Πήρε πάνω του την ευθύνη αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Σχετικά άρθρα