Κυριακή: ώρα για παραδοσιακή παστιτσάδα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 χωριάτικος κόκορας 1 ½ κιλό<br />½ κιλό μακαρόνια Νο5<br />200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι<br />1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη<br />1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο<br />5 σκελίδες σκόρδο<br />1 κουταλιά της σούπας ξύδι<br />1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη<br />4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ<br />1 πρέζα κανέλα<br />1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι<br />5 γαρίφαλλα<br />Αλάτι<br />Πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζουμε μέσα τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.<br />Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.<br />Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.<br /><br />Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.<br />Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου.<br />Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.<br /><br />Όταν ο κόκκορας ψηθεί, τον βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τον ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση και αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.<br />Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάμε τον κόκορα.<br />Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια.<br /> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα