Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ανήσυχο ύπνο του παιδιού
Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ανήσυχο ύπνο του παιδιού thumbnail

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ανήσυχο ύπνο του παιδιού

 

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα μωρά έχουν ανήσυχο ύπνο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες. Για αρκετά μωρά μία κάποια ανησυχία, την ώρα του ύπνου, θεωρείται φυσιολογική, ειδικά σε πολύ νεαρή ηλικία.


 

Χρονικό «Παράθυρο»

 

Τα βρέφη περνούν από έναν πλήρη κύκλο του ύπνου σε λιγότερο από μία ώρα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan. Όσο τα μωρά μεγαλώνουν, οι κύκλοι του ύπνου τους μακραίνουν. Αυτό τα βοηθά να κοιμούνται πιο ήσυχα. Μέχρι τη στιγμή, που ένα μωρό είναι περίπου πέντε μηνών, μπορεί συνήθως κοιμάται τουλάχιστον για πέντε ώρες συνεχόμενα χωρίς να ξυπνήσει.

 

Αίτια

 

Τα νεογνά έχουν από τη φύση τους ανήσυχο ύπνο, ενώ οι συνήθειες του ύπνου τους διαμορφώνεται από τις διατροφικές τους συνήθειες.

Τα νεογνά πρέπει να τρώνε κάθε δύο ή τρεις ώρες, το οποίο σημαίνει ότι ξυπνούν συχνά. Μέχρι να ταΐσετε ένα νεογέννητο, να το βοηθήσετε να ρευτεί και να το αλλάξετε, μπορεί να κοιμηθεί μόνο για μια ώρα, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ξανά από την αρχή. Άλλες αιτίες των… ανήσυχων ύπνων, εκτός από την προσωπικότητα και την πείνα, είναι η πάρα πολύ ζέστη ή το πολύ κρύο στο δωμάτιο του μωρού.


Πρόληψη-Λύση


Κατ 'αρχάς, δημιουργήστε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον ύπνου για το μωρό σας. Θόρυβοι μπορεί να προκαλέσουν ανήσυχο ύπνο, όπως για παράδειγμα, αν έχετε μια τηλεόραση κοντά στο σημείο, όπου κοιμάται. Καθιερώστε μια ρουτίνα έτσι, ώστε το μωρό σας να εξοικειωθεί με την ιδέα του να κοιμηθεί. Αν ένα αντικείμενο άνεσης, όπως μια πιπίλα, ηρεμεί το μωρό σας, τοποθετήστε το στην κούνια. Μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας, όταν γίνεται ανήσυχο. Ποτέ μην τοποθετείτε μια κουβέρτα ή μεγάλο λούτρινα αντικείμενα ή μαξιλάρια σε μια κούνια με ένα βρέφος, γιατί μπορεί να αποτελέσει απειλή ασφυξίας.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X