Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Νέα συσκευή «υπόσχεται» κίνηση των παράλυτων άκρων!
Νέα συσκευή «υπόσχεται» κίνηση των παράλυτων άκρων! thumbnail

Νέα συσκευή "υπόσχεται" κίνηση των παράλυτων άκρων!

 

Μια πρωτοποριακή συσκευή διευκολύνει την αποστολή των εγκεφαλικών σημάτων απευθείας στους μύες, παρακάμπτοντας το νωτιαίο μυελό του τραυματισμένου ασθενούς.


Χάρη στη νέα τεχνολογία, ένας τετραπληγικός κατάφερε να κουνήσει το χέρι του απλώς και μόνο με τη δύναμη της σκέψης. Ο 23χρονος IanBurkhart, ο οποίος έμεινε παράλυτος έπειτα από τροχαίο το 2010, ήταν ο πρώτος εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή της συσκευής Neurobridge, όπως αναφέρει το περιοδικό TIME.


Όπως υποδεικνύει το ίδιο το όνομά της, η συσκευή λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του εγκεφάλου και του μυϊκού συστήματος, ώστε να επιτρέπει την κίνηση στα παράλυτα άκρα. Τον περασμένο Απρίλιο, οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο εμφύτευσαν ένα μικροσκοπικό τσιπάκι στον εγκέφαλο του ασθενούς. Το τσιπάκι «μεταφράζει» τα εγκεφαλικά σήματα στην περιοχή που ελέγχει την κίνηση του χεριού και τα μεταφέρει στο ειδικό μανίκι που ενεργοποιεί τους μύες του χεριού.


«Η χειρουργική επέμβαση απαιτούσε την προσεχτική εμφύτευση του τσιπ στο ακριβές σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει τις κινήσεις των χεριών», εξηγεί ο Δρ. Ali Rezai, ένας εκ των κλινικών γιατρών που πραγματοποίησαν τη δοκιμή. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X