Για…τα λεφτά τα κάνεις όλα

Τους ποδοσφαιριστές κατηγόρησε για τον αποκλεισμό της Εθνικής Γκάνας από τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους, Κέσι Νιαντάκι.

Ο πρόεδρος θεωρεί πως αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχημένη παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στο φετινό Μουντιάλ έχουν οι παίκτες, οι οποίοι ενδιαφέρονταν μόνο για τα χρήματα και δεν τίμησαν, ως όφειλαν, το εθνόσημο. «Λεφτά, λεφτά, λεφτά… Οι παίκτες μιλούσαν μόνο για χρήματα. Είναι κρίμα που επέτρεψαν να καταστραφεί κατ’ αυτό τον τρόπο το Παγκόσμιο Κύπελλό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι διεθνείς απείλησαν αρχικά ότι δεν θα παίξουν στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων, στον οποίο ηττήθηκαν με 2-1 από την Πορτογαλία ενώ με νίκη προκρίνονταν, εάν δεν λάμβαναν από 75.000 δολάρια έκαστος. Έτσι περίπου τρία εκατ. δολάρια έφθασαν στη Βραζιλία σε ρευστό και τα χρήματα μεταφέρθηκαν με κομβόι αυτοκινήτων στο ξενοδοχείο της αποστολής.

Θέση, επί του ζητήματος, πήρε και η FIFA η οποία θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι τέτοιους είδους οικονομικές διαμάχες δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά στο μέλλον.

«Προκαλεί λύπη αυτό που έγινε και είχε ξανασυμβεί το 2006 με το Τόγκο. Στις μελλοντικές διοργανώσεις όλες οι εθνικές ομοσπονδίες θα μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία με τους παίκτες κι έτσι τα γεγονότα αυτά δεν θα ξανασυμβούν. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν τα χρήματά τους, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με πιο σωστό τρόπο και μέσω τραπεζικών λογαριασμών», τόνισε ο γενικός γραμματέας ο Τζερόμ Βαλκ.

Σχετικά άρθρα