Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Noor One -Οι ειδικές κρύπτες στα αμπάρια όπου μετέφεραν τους 2 τόνους ηρωίνης
Noor One -Οι ειδικές κρύπτες στα αμπάρια όπου μετέφεραν τους 2 τόνους ηρωίνης  thumbnail

Noor One -Οι ειδικές κρύπτες στα αμπάρια όπου μετέφεραν τους 2 τόνους ηρωίνης

Σε εδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα αμπάρια του Noor One μετέφεραν από το Ομάν, όπου φορτώθηκε με λάντζα, τους δύο τόνους ηρωίνης, το μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας.


Στη γέφυρα του καραβιού οι αρχές κατά την έφοδο που έκαναν, βρήκαν και συνέλλαβαν 10 Ινδούς. Ολοι τους είχαν «επιστρατευτεί» έναντι μικρής αμοιβής για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη χώρα μας. 

Μόνο ένας από τους Ινδούς, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, παραμένει ασύλληπτος, αν και οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» βρίσκονται στα ίχνη του.


Ο εν λόγω Ινδός ονομάζεται Μοχάμεντ και απέφυγε τη σύλληψη την τελευταία στιγμή. Την ώρα που έγινε το ντου των Αρχών βρισκόταν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό μέσω του Ελευθερίου Βενιζέλος. 

Το «βαθύ λαρύγγι» Αχματζέχι


Ο Μοχάμεντ, ο Ινδός δηλαδή που διέφυγε της σύλληψης, σύμφωνα μετ ον Ιρανό Αχματζέχι, ο οποίος ήταν ο φύλακας του τεράστιου φορτίου της ηρωίνης, τον πλησίασε στο Ιράν  και του ζήτησε αντί αμοιβής περίπου 1.500 ευρώ να βοηθήσει στη μεταφορά  του φορτίου.

«Οταν φθάσαμε στην Ελευσίνα, μας περίμεναν 5-6 άτομα που είχαν έρθει με 4 αυτοκίνητα. Μας δόθηκε εντολή από τον καπετάνιο να φορτώσουμε σε Μερσεντές μέρος του φορτίου των ναρκωτικών. Τότε το Μερσεντές αναχώρησε και ύστερα από λίγη ώρα μπήκα και εγώ ως συνεπιβάτης σε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο με πήγε σε μια αποθήκη που είχε μέσα πρόβατα και γουρούνια και έμεινα μία ημέρα.
Την επόμενη ημέρα ένας άνθρωπος που μου είπε ότι αυτός είναι ο Μοχάμεντ με πήγε με ένα μαύρο Μερσεντές σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Στο ξενοδοχείο έμεινα δύο ημέρες και μετά ήρθε ο Μοχάμεντ και με το μαύρο Μερσεντές με πήγε σε μια βίλα (σ.σ. στη Φιλοθέη). Αυτός έφυγε και ύστερα από λίγο έφτασε στο σημείο οδηγώντας ένα τζιπ Μερσεντές ο Στ.Λ.», φέρεται να κατάθεσε ο Ιρανός σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής». Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Ιρανός ισχυρίζεται ότι ο Αλβανός έμπιστος του εφοπλιστή τον γύρισε στο πλοίο, όπου και συνελήφθη. Σημειώνεται ότι ο Αχματζέχι συνεργάστηκε πλήρως με τις Αρχές και κατέθεσε ονόματα και στοιχεία για τα άτομα που συνάντησε στο ταξίδι του.


Οι νέες απολογίες φέρνουν ανατροπές


Οπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα, πάντως, στην υπόθεση αναμένονται ανατροπές, καθώς είναι πολύ πιθανό να γίνουν νέες συλλήψεις και ίσως αναθεωρηθεί και ο ρόλος του εφοπλιστή της Φιλοθέης ως εγκεφάλου του καρτέλ.Φωτογραφίες: Εθνος της Κυριακής

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X