Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Είμαι πολλές ώρες όρθια. Τι μπορώ να κάνω για τις ευρυαγγείες;
Είμαι πολλές ώρες όρθια. Τι μπορώ να κάνω για τις ευρυαγγείες; thumbnail

Γωγώ, 30 ετών

Είμαι πολλές ώρες όρθια. Τι μπορώ να κάνω για τις ευρυαγγείες;


Ρωτά η αναγνώστρια μας Γωγώ Ζ.Είμαι κοντά στα 30 και έχω αρχίσει να έχω έντονη ευρυαγγεία στους μηρούς και στο πίσω μέρος των γονάτων. Έκανα πρόσφατα εξέταση τριπλεξ αγγείων και τα αποτελέσματα ήταν καλά, δεν υπάρχει φόβος για φλεβίτη. Η εργασία μου αφορά ορθοστασία 9 ωρών. Έχω βάλει κρέμες σχετικά με την αποσυμφόρηση και καταπράυνση πόνων και βαρύτητας στα πόδια. Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το τι να κάνω π.χ. με την σκληροθεραπεία γιατί πιστεύω είμαι στο αρχικό στάδιο. Αν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ιατρός στην Πάτρα και πόσο περίπου στοιχίζει. 

 


Απαντάει ο Παθολόγος Σπαντιδέας Αναστάσιος Οι ευρυαγγείες είναι διευρύνσεις των επιπολής αγγείων του δέρματος και δεν σχετίζονται με τη φλεβίτιδα. Η ορθοστασία αποτελεί κάποιον επιβαρυντικό παράγοντα τόσο για τις ευρυαγγείες όσο και για τη φλεβική ανεπέρκεια (φλεβίτιδα). Οι κρέμες που χορηγούνται για την καταπολέμηση ή και την πρόληψη των ευρυαγγειών δεν είναι αποτελεσματικές. Οι επεμβατικές μέθοδοι (σκληροθεραπεία, λέϊζερ κλπ) μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια αλλά ενδείκνυνται  για αισθητικούς και μόνο λόγους. Το κόστος κάθε μεθόδου ποικίλει ανάλογα με το κέντρο και το γιατρό που το κάνει.  


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X