Αρχική / Πολιτισμός / City life / Θέατρο στο Φουγάρο στο Ναύπλιο
Θέατρο στο Φουγάρο στο Ναύπλιο thumbnail

Θέατρο στο Φουγάρο στο Ναύπλιο

Το Φουγάρο στο Ναύπλιο υποδέχεται μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για έξι παραστάσεις στη Βιβλιοθήκη Ανθός.
Η παράσταση "Σχέδιο για Ηλέκτρα – Σχέδιο για Ιφιγένεια / Πρώτο Σχεδίασμα" βασίζεται σε δύο Σχέδια του Γιώργου Βέλτσου με πρόφαση την Ηλέκτρα, την Ιφιγένεια και τον Ορέστη.Μία performance για τη γλώσσα εκείνων που τράβηξαν τη σκανδάλη. Η Ηλέκτρα, ο Ορέστης, η Ιφιγένεια: «Πώς επιβιώνουν τόσων θανάτων;».


Μπορεί η θεατρική αποκέντρωση να πάψει να είναι ουτοπία; Η Ηλέκτρα Νικολούζου, ο Κώστας Βασαρδάνης και η Αιμιλία Βάλβη μιλούν τους ήχους μιας γλώσσας που απορεί. Κινούνται πάνω στη χορογραφία των λέξεων. Ζωγραφίζουν τα σχέδιά τους στην άμμο. Κινούνται μέσα σε μία βιβλιοθήκη. Απειλούνται από το φως των προβολέων, τα βιβλία, τον συγγραφέα. Έξω η έρημος επεκτείνεται. «Πού νά 'ξεραν πως τους φέρνουμε την πανούκλα». Σχέδιο για Ηλέκτρα – Σχέδιο για Ιφιγένεια / Πρώτο ΣχεδίασμαΚείμενα: Γιώργος Βέλτσος Σκηνοθεσία – μουσική/ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης Παίζουν: Ηλέκτρα Νικολούζου, Κώστας Βασαρδάνης, Αιμιλία Βάλβη
Παραστάσεις: 4,5,6 και 11,12,13 Ιουλίου, στις 21.30
Εισιτήρια: 8 ευρώ / 5 ευρώ (μειωμένο)
Κρατήσεις θέσεων: Βιβλιοθήκη Ανθός 27520.47380


 


Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X