Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω πόνους στην κοιλιά και στις ωοθήκες. Φοβάμαι μήπως έχω μείνει έγκυος
Έχω πόνους στην κοιλιά και στις ωοθήκες. Φοβάμαι μήπως έχω μείνει έγκυος thumbnail

Μαρία, 22 ετών

Έχω πόνους στην κοιλιά και στις ωοθήκες. Φοβάμαι μήπως έχω μείνει έγκυος

Ρωτά η αναγνώστρια μας Μαρία Φ.


 


Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Είχα περίοδο και όταν τελείωσε η περίοδος μου μετά από 3 μέρες έκανα έρωτα. Προφύλαξη υπήρχε από το αγόρι μου αλλά φοβάμαι μήπως έχω μείνει έγκυος. Είδα τα συμπτώματα και έχω ακριβώς τα ίδια, πόνους ελαφριούς στην κοιλιά και στις ωοθήκες.
Απαντάει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MDMScPhDIFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Αγαπητή φίλη, 


Για να υπάρξει μια εγκυμοσύνη πρέπει η επαφή να γίνει μέσα στις γόνιμες ημέρες του κύκλου. Τις ημέρες αυτές τις υπολογίζουμε από την πρώτη ημέρα της περιόδου. Πολλά λοιπόν εξαρτώνται από τη διάρκεια της "περιόδου" αλλά και από την διάρκεια και τη σταθερότητα του κύκλου. Εάν ο κύκλος δεν είναι σταθερός, τότε δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες. Σε ένα κύκλο 28 ημερών, οι γόνιμες ημέρες είναι περίπου από την 11η έως και τη 16η ημέρα. Έτσι, αν ο κύκλος σας είναι 28 ημερών, φαίνεται ότι δεν βρισκόσασταν μάλλον σε γόνιμες ημέρες.  


Επίσης, από τη στιγμή που χρησιμοποιήσατε προφυλακτικό, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος και ανησυχία.


Τέλος, τα συμπτώματα που αναφέρετε δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει εγκυμοσύνη. Οι πόνοι στην κοιλιά και στις ωοθήκες μπορεί να προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς λόγους. Αν παρ’ ολ’ αυτά, έχετε καθυστέρηση, πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και το άγχος σας. Αν θέλετε να είστε σίγουρη για το αν υπάρχει η όχι εγκυμοσύνη τότε πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος. Μια καλή εικόνα μπορεί να σας δώσει και ένα τεστ κύησης από το φαρμακείο. 


Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιο γυναικολόγο που έχει γνώσεις και εμπειρία πάνω σε θέματα σεξουαλικής ενημέρωσης και αντισύλληψης και να λύσετε όλες σας τις απορίες πάνω σε συγκεκριμένα προσωπικά σας ερωτήματα. Επίσης, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε με λεπτομέρειες πάνω σε θέματα αντισύλληψης και να επιλέξετε την καλλίτερη μέθοδο που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες. 


 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X