Αρχική / Διατροφή / Δεν μπαίνω στα ρούχα που μου αρέσουν και δεν νοιώθω ωραία με τον εαυτό μου. Τι μπορώ να κάνω;
Δεν μπαίνω στα ρούχα που μου αρέσουν και δεν νοιώθω ωραία με τον εαυτό μου. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Έρη, 13 ετών

Δεν μπαίνω στα ρούχα που μου αρέσουν και δεν νοιώθω ωραία με τον εαυτό μου. Τι μπορώ να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Έρη Γ.Είμαι 13 χρόνων, έχω ύψος 1,63 νομίζω και είμαι 75 κιλά. Δεν μπορώ να μπαίνω στα ρούχα που μου αρέσουν δεν νοιώθω ωραία με τον εαυτό μου και θέλω να μην νοιώθω άβολα στην παράλια. Την βοήθεια σας παρακαλώ

 


Απαντάει η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  Φιλίππου Αμαλία
Αγαπητή μου φίλη,

 

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να μας προκαλέσει η εικόνα του σώματός μας όταν το σώμα μας δεν είναι αυτό που επιθυμούμε. Από το κείμενό σου διακρίνω μια απογοήτευση και στεναχώρια που όμως θεωρώ πως αν ξεπεράσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν για εσένα κίνητρα για να πετύχεις την αλλαγή που επιθυμείς. Εφόσον το θέμα των περιττών σου κιλών είναι αυτό που σε απασχολεί και αποτελεί πηγή των αρνητικών συναισθημάτων σου θα πρέπει να εστιάσεις σε αυτό και στην επίλυσή του. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο, πτυχιούχο διαιτολόγο που θα σε κατευθύνει, θα σε εκπαιδεύσει και θα αποτελέσει για εσένα πολύτιμο στήριγμα στην προσπάθειά σου να ελέγξεις το βάρος σου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν έμπειρο σύμμαχο στην προσπάθεια σου αυτή που θα σε καθοδηγεί υπεύθυνα και με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς είναι η ηλικία σου τόσο νεαρή και οι απαιτήσεις του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά ιδιαιτέρως αυξημένες και ανορθόδοξες μέθοδοι απώλειας βάρους μπορεί να αποβούν ιδιαιτέρως επιζήμιες για την ομαλή σου ανάπτυξη. Μαζί με το διαιτολόγο σου, θα σχεδιάσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα κουμπώνει πάνω στις συνήθειες και τις ανάγκες σου και θα μπορέσεις έτσι αβίαστα να εντάξεις στην καθημερινότητά σου έτσι ώστε να λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι αλλά ταυτόχρονα να οδηγείσαι σε μια σταδιακή απώλεια βάρους. Με σταθερά βήματα, ισχυρή θέληση και καλό προγραμματισμό μπορείς να επιτύχεις τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι και να αποκτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Πάρε το απόφαση και ξεκίνα δυναμικά! Καλή αρχή!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X