Πρίφτης: «Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε για τον Σπανούλη»

Ο Δημήτρης Πρίφτης, βοηθός του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Triple Crown Basketball Summer Camp και μίλησε για την συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τόνισε ότι το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει σε μία εβδομάδα. 

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρέθηκε ως καλεσμένος στο 6ο Triple Crown Basketball Summer Camp το οποίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/06) και μίλησε στα παιδιά για τα μυστικά του μπάσκετ, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις τους.

Ο βοηθός προπονητή του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, δέχθηκε ερωτήσεις από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους δηλώνοντας:
«Καταρχήν είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας και χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Είναι σπουδαίο αυτό που έχει χτιστεί εδώ και είστε τυχεροί που έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε τέτοια προγράμματα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στον ορισμό της έννοιας του καλού παίκτη. «Καλός παίχτης είναι αυτός που κάνει τον συμπαίχτη του καλύτερο, που τον βοηθάει και που χαίρεται με την επιτυχία του».

Χρησιμοποιώντας τους νεαρούς αθλητές του 6ου Triple Crown Basketball Camp τόνισε την σημασία που έχει η ομάδα σαν σύνολο και όχι ξεχωριστά οι μονάδες. «Μια βολή, μια νίκη, ή ακόμα και ένα πέναλτι δεν χάνεται ή επιτυγχάνεται μόνο από έναν. Θα πρέπει να εμπεδώσετε πως για να κατακτήσετε τίτλους θα πρέπει να ενεργείται σαν μια ομάδα. Μόνο με την ομαδική προσπάθεια και δουλειά δημιουργούνται οι σπουδαίες ομάδες, είναι καλό να πιστεύετε ότι έχετε την δύναμη να το πετύχετε μόνοι σας αλλά η συνεργασία είναι το πιο σπουδαίο πράγμα σε μια ομάδα».


Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν ο Βασίλης Σπανούλης θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα, σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε.»

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις δύο νίκες που έχει πετύχει απέναντι στον Παναθηναϊκό με πιο αδύναμες ομάδες απάντησε: «Καταρχήν ήταν φοβερό συναίσθημα και το οφείλω στους παίχτες μου γιατί αυτοί αγωνίστηκαν εκείνη την ημέρα. Αισθάνομαι και τυχερός γιατί αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.
Μετά τον αγώνα δέχθηκα άπειρα μηνύματα και τηλεφωνήματα και τότε είναι που αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι αυτό που έκανες. Όμως μια εβδομάδα μετά χάσαμε από τον Κολοσσό και με πήρε μόνο η γυναίκα μου! Για αυτό θα πρέπει να μην υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός ή απογοήτευση. Ο αθλητισμός χρειάζεται αυτή την ισορροπία».


Σε ερώτηση που δέχτηκε από ένα πεντάχρονο αθλητή αν είναι εκατομμυριούχος απάντησε γελώντας: «Δεν έχω προλάβει ακόμα, αλλά για μένα τα χρήματα παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Θα το καταλάβετε και εσείς μεγαλώνοντας πως η ευτυχία δεν έρχεται από τα λεφτά. Μεγαλώνοντας θα πρέπει να είστε καλοί αθλητές αλλά και καλοί μαθητές. Ένας καλός μαθητής και αθλητής δεν κρίνεται μονάχα από τις επιδόσεις του θα πρέπει να έχει ήθος, ευγένεια, να βοηθάει τους συμπαίχτες και τους φίλους, να διακρίνεται όπως είπαμε και πριν από τα σημαντικά στοιχεία της συνεργατικότητας και της ανιδιοτέλειας».


Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Νίκος Παππάς δηλώνοντας: «Ο coach Πρίφτης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής το έχει αποδείξει άλλωστε με την δουλειά του, είναι τιμή που μας επισκέφθηκε σήμερα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία!»

 

 

Σχετικά άρθρα