Σάντος: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ο Φερναντό Σάντος σε συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ εξήγησε τη δήλωσή του για λάθη των ποδοσφαιριστών στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, τονίζοντας πολλές φορές ότι είναι υπερήφανος για τους παίκτες, την ομάδα του και όσα πέτυχαν στο Μουντιάλ . Περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τον αποκλεισμό, στα αποδυτήρια, και για τον δικό του τελευταίο χορό στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να μείνει στη γενική εικόνα επιτυχιών της Ελλάδας στην τετραετή θητεία του, βάζοντας στην άκρη τις στιγμές της λογικής έντασης μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

“Δουλέψαμε καλά στη διοργάνωση, αλλά δυστυχώς αυτά έχει το ποδόσφαιρο, ήταν δυνατή ομάδα η Κόστα Ρίκα. Πρέπει όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών” και πρόσθεσε λέγοντας πως “προσπαθήσαμε πολύ. Ήταν μια σκληρή ήττα, αυτή της πρεμιέρας, αλλά κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία και παίξαμε ακόμα καλύτερα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Δείξαμε δύναμη. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και μπορέσαμε να ξεπεράσουμε την αρχική ήττα”.

Για το τι έγινε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα: “Υπήρξε στεναχώρια, πολλά παιδιά ξέσπασαν σε κλάματα, θέλαμε να προκριθούμε, είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό”.

Για το αν αποχαιρέτησε τους παίκτες του έναν-έναν ξεχωριστά: “Η ομοσπονδία είχε κανονίσει τα εισιτήρια πριν τον παιχνίδι. Χαιρέτησα έναν-έναν ξεχωριστά τους παίκτες μου, ήθελα να γυρίσω μαζί τους” και συνέχισε “με ενημέρωσαν ότι είχαν κλείσει εισιτήρια για την επόμενη του αποκλεισμού, για να αναχωρήσω για την Πορτογαλία. Εγώ ήθελα να μείνω με την ομάδα αλλά είχαν κανονίσει τα εισιτήρια”.

Για τις δηλώσεις του σε πορτογαλικό μέσο: “Μας έλειψε το καθαρό μυαλό και το κρύο αίμα. Θέλαμε να πετύχουμε το γκολ και να πάρουμε τη νίκη. Παρασυρθήκαμε. Τα παιδιά το έκαναν από την δίψα τους”.

“Ήμουν πολύ στεναχωρημένος, όλοι ήμασταν. Υπήρχε απογοήτευση. Συνεργάτης μου παρακολουθούσε τον αγώνα της Ολλανδίας με το Μεξικό. Πιστεύαμε όλοι στην πρόκριση. Είμαι περήφανος για τα 4 χρόνια, για όλες τις προκρίσεις. Ήθελα να δώσω χαρά στους Έλληνες και το πετύχαμε ως ένα βαθμό. Οι Έλληνες πoδοσφαιριστές θα είναι στην καρδιά μου”.

Για τον Ρανιέρι και τον Καραγκούνη: “Τον ευχαριστούμε τον Γιώργο για όσα προσέφερε στην ομάδα. Όσο για τον καινούργιο προπονητή, του εύχομαι να ακολουθήσει το καλό έργο και την καλή εικόνα της Ελλάδας που έχει τόσα χρόνια. Θέλω να δώσω μία μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους Έλληνες και στους ποδοσφαιριστές μου, αφού δεν μπόρεσα να είμαι στην Ελλάδα”.


ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ από Enikos_gr

Σχετικά άρθρα