Τέλος ο Χίτσβελντ, εποχή Πέτροβιτς

Ήταν λίγο ως πολύ γνωστό ότι ο Ότμαρ Χίτσφελντ μετά το τέλος του Μουντιάλ θα αποχωρούσε από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας.

Έτσι και έγινε λοιπόν, αφού, ο πρώην πλέον, προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ελβετών αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Εθνική ομάδα και εγκαταλείπει την προπονητική. Ο πολύπειρος κόουτς θα συνεχίσει από άλλο μετερίζι να υπηρετεί το αγαπημένο του σπορ και αυτό δεν είναι άλλο από την θέση του τηλεοπτικού σχολιαστή.

Ο 65χρονος Χίτσβελντ έχει κατακτήσει δύο φορές τον Τσάμπιονς Λιγκ, το 1997 με την Ντόρτμουντ και το 2001 με την Μπάγερν, ενώ έχει στεφθεί και 7 φορές πρωταθλητής Γερμανίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Χίτσβελντ με την ομάδα της Ελβετίας έδωσε το παρόν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και το 2014.

«Η καριέρα μου ως προπονητής ολοκληρώνεται εδώ. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Θα εργαστώ στην τηλεόραση. Ετσι δεν θα χάνω τους υπόλοιπους αγώνες. Έχω μία ήσυχη ζωή μπροστά μου για να ζήσω», δήλωσε μετά τον αγώνα απέναντι στην Αργεντινή ο Χίτσβελντ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ελβετίας ανακοίνωσε πως νέος προπονητής θα είναι ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς . Ο 59χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει περάσει και από την χώρα μας ως προπονητής του Ατρόμητου την περίοδο 1999-2000 ήταν μέχρι πρότινος προπονητής της Εθνικής ομάδας της Υεμένης, ενώ έχει κοουτσάρει (σε εθνικό επίπεδο) τις ομάδες της Κίνας (2007-2008), της Σερβίας (2010-2011) και του Ιράκ (2013).

Σχετικά άρθρα