Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκαταρκτική για το «λουκέτο» στο ΕΜΠ
Προκαταρκτική για το «λουκέτο» στο ΕΜΠ  thumbnail

Προκαταρκτική για το "λουκέτο" στο ΕΜΠ

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της εισόδου του Πολυτεχνείου και παρεμπόδιση όσων επιχειρούν να εισέλθουν στο Ίδρυμα. 

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

Το "λουκέτο" απειλεί το Πολυτεχνείο

Πολλοί από τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ονειρεύονται ήδη τον εαυτό τους στα έδρανα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ωστόσο για τους φοιτητές του ιδρύματος η πραγματικότητα του βιώνουν είναι πεζή και σκληρή. 

Στον αέρα βρίσκεται το εξάμηνο στο ΕΜΠ, μετά από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να παρατείνουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε κατάληψη των κτιρίων του ιδρύματος.

Έκκληση Λοβέρδου στους διοικητικούς του ΕΜΠ

Η πρυτανεία και οι κοσμήτορες ζητούν να διενεργηθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις για να αντιμετωπισθεί η κρίση και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

"Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων δεν είναι πρακτικά και αριθμητικά δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ άμεσα", δηλώνουν. Πάντως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα.

Η ημέρα των τελευταίων "επί χάρτου" ασκήσεων για τη συμπλήρωση του δοκιμαστικού μηχανογραφικού δελτίου είναι η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Η ώρα του μηχανογραφικού

Από αύριο και μέχρι τις 14 Ιουλίου που θα διαρκέσει η αποκλειστική προθεσμία όσοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές καλούνται να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για το τμήμα ή σχολή που θα ήθελαν να εισαχθούν. 

Η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών κύλησε χθες ομαλά χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα και μετά τις 13:00 οι βαθμοί αναρτήθηκαν στις σχολικές μονάδες, αλλά και στην ειδική κατηγορία των πανελλαδικών εξετάσεων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων, τα οποία θα αποτυπώσουν μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα κινηθούν οι βάσεις. 

Η διαδικασία των μηχανογραφικών

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

- Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια) και των ΕΠΑΛ-Β' (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) είναι ανηρτημένοι σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α', καθώς και των ΕΠΑΛ-Β' (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν σήμερα περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

- Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α' και Β') θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

- Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι αύριο οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση).

Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr.
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X