Αρχική / Πολιτισμός / City life / 5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης thumbnail

5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου πραγματοποιείται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής 7-16 Ιουλίου.


Για 5η συνεχόμενη χρονιά έρχεται το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, για να μας παρουσιάσει αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μεγάλοι σκηνοθέτες, όπως οι Τσάρλι Τσάπλιν, ο Carl Theodore Dreyer, Georg Wilhelm Pabst, Alexander Dovzhenko και Rex Ingram μεταξύ άλλων, υπογράφουν 21 πρωτοποριακά βωβά φιλμ της εποχής τους, τα οποία συνέβαλαν ώστε να γίνουν οι κινούμενες εικόνες η πλέον διαδεδομένη και δημοφιλής τέχνη του κινηματογράφου με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα.


Παράλληλα επιχειρείται η εκ νέου προσέγγιση του έργου των μεγάλων αυτών δημιουργών μέσα από τη ζωντανή μουσική επένδυση των φιλμ από συνθέτες και μουσικούς της σύγχρονης γενιάς. 

Το 5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου διοργανώνεται σε συνεργασία με το STUDIO – Παράλληλο Κύκλωμα, και τον πρόεδρό του, Χρήστο Παπαδημητρίου, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση μουσικών συνοδειών είναι του Αλέξανδρου Μούζα, υπεύθυνου καθηγητή του εργαστηρίου μουσικής επένδυσης, Film Scoring.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


07 Ιουλίου 2014 έως 16 Ιουλίου 2014 (εκτός Τετάρτης 9 Ιουλίου). Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είσοδος Ελεύθερη- Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X