Δείτε τη Σερένα να παίζει σαν… μεθυσμένη (video)

Μια εμφάνιση σοκαριστική από την Σερένα Γουίλιαμς που προκάλεσε σχόλια για ψυχολογικό πρόβλημα, υπονοούμενα και την ίδια να μιλά για το «μικρόβιο που μού τα πήρε όλα».
Στο Wimbledon η αμερικανίδα έκλεψε την παράσταση αλλά αυτή τη φορά όχι λόγω της εκπληκτικής απόδοσής της. Στο διπλό με την αδερφή της αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς έδειχνε κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορούσε να πιάσει το μπαλάκι, να περάσει το σερβίς και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Η πρώην τενίστρια και νυν αναλύτρια του ESPN, Παμ Σρίβερ έδειξε προβληματισμένη: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώσεις αδιαθεσία την ώρα του αγώνα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να πιάσεις με το χέρι σου το μπαλάκι ή να μην μπορείς να κρατήσεις τη ρακέτα. Αυτό είναι ψυχολογικό και σωματικό breakdown. Δεν είναι ίωση. Δείχνει σαν να πήρε κάτι που την ζάλισε και την αποπροσανατόλισε. Ήταν πράγματι ένα δράμα; Ήταν θέατρο; Πάντως αν δε νιώθεις καλά ζητάς βοήθεια».
Λίγο μετά την απόσυρσή της σε μια γραπτή δήλωση η Γουίλιαμς ανέφερε: «Ραγίζει η καρδιά μου που δεν μπορώ να συνεχίσω στο τουρνουά. Πίστευα πως μπορούσα να παίξω γιατί το ήθελα πολύ, αλλά αυτό το μικρόβιο μού τα πήρε όλα. Θέλω να ευχαριστήσω την αδερφή μου, την Κριστίνα, την Στέφανι και όλους στην ομάδα για την στήριξη. Ανυπομονούσαμε για ένα ωραίο ματς. Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για τις επευφημίες τους και την κατανόησή τους. Τώρα θα περιμένω πώς και πώς να επιστρέψω στο Wimbledon του χρόνου».
Για ψυχολογικό πρόβλημα μίλησε η ετεροθαλής αδερφή της, Ίσα: «Ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Αλλά πριν το ματς ένιωθε καλά». Ενώ η αδερφή της Βένους και συμπαίκτριά της στο συγκεκριμένο παιχνίδι είπε: «Δυστυχώς η Σερένα δεν αισθανόταν καλά τις τελευταίες ημέρες και απλά σήμερα δεν μπορούσε να παίξει. Είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνη γιατί προσπάθησε να παίξει μόνο και μόνο γιατί μας αρέσει να παίζουμε μαζί. Τώρα ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά εδώ την επόμενη χρονιά».
Ο προπονητής της Πάρικ Μουράτογλου δεν έδειξε να ανησυχεί: «Δεν έχει να κάνει με την ηλικία της ή την αγωνιστική της κατάσταση. Απλά πιστεύω ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας της. Έχει συμβεί και σε άλλους πρωταθλητές στο παρελθόν. Σίγουρα θα επιστρέψει. Δεν έχει βρει τρόπο να είναι το ίδιο δυνατή ψυχολογικά όπως ήταν συνήθως. Το γεγονός ότι έχει χάσει περισσότερες φορές αυτούς τους 6 μήνες απ’ ότι όλη τη σεζόν πέρυσι και πρόπερσι, την έχει επηρεάσει πολύ. Είναι ανθρώπινο. Θα επιστρέψει όμως. Ξέρω ότι το τένις της είναι εκεί και οι πρωταθλητές το κάνουν αυτό».

Σχετικά άρθρα