Ξανά στην Κίνα ο Κυρίτσης!

Τεχνικός σύμβουλος στην φιναλίστ των τελικών του κινεζικού επαγγελματικού πρωταθλήματος της τελευταίας σεζόν, Ξινγιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς, ανέλαβε ο Μιχάλης Κυρίτσης!

Ο Κυρίτσης συμφώνησε με την Ξινγιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς, που έχουν προκριθεί τέσσερις φορές τα τελευταία έξι χρόνια στους τελικούς του CBA, χωρίς, όμως, να έχουν κατακτήσει τον τίτλο, και αναχωρεί στις 24 του μηνός αρχικά για τις ΗΠΑ, στις οποίες η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για ένα μήνα, και στην συνέχεια για την Κίνα. Ο Κυρίτσης θα εργαστεί για δεύτερη φορά στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Το 2013 πάλι ως τεχνικός σύμβουλος είχε δουλέψει στην Λάϊονινγκ και είχε γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος στην θέση αυτή στο κινεζικό επαγγελματικό πρωτάθλημα. Με την συμφωνία του Κυρίτση με τους Ξινγιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς η λίστα των Ελλήνων προπονητών που εργάζεται στο εξωτερικό διευρύνεται (Ιτούδης και Πιστιόλης στην ΤΣΣΚΑ, Πεδουλάκης και Βόβορας στην Ούνιξ Καζάν, Αγγέλου ως συνεργάτης του Ίβκοβιτς στην Αναντολού Έφες, Φραγκιάς στην Εθνική Κατάρ, Κουφός και Γιαπλές στην Αλ Ραγιάν, Δικαιουλάκος στην γυναικεία ρωσική ομάδα Ναντέζντα Όρενμπουργκ).

Ο Κυρίτσης ως προπονητής εργάστηκε από το 1977 έως το 2005 σε Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Άρη, ΑΕΚ, Γυμναστικό Λάρισας, Παπάγου και Κολοσσό Ρόδου. Με τους «πράσινους» κατέκτησε το Πρωτάθλημα την σεζόν 1983-84 και το Κύπελλο την αγωνιστική χρονιά 1985-86. Τον Άρη οδήγησε στην κατάκτηση του τελευταίου τίτλου Πρωταθλητή την σεζόν 1990-91.Την περίοδο 2003-4 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ.

Σχετικά άρθρα