Μπαρτομέου: «Έχουμε κλείσει αμυντικό»! (video)

Για… όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας πως ο αθλητικό διευθυντής της ομάδας, Αντονι Θουμπιθαρέτα ξέρει το όνομα του σέντρα μπακ που έχουν κλείσει οι «μπλαουγκράνα». Επισήμανε ότι πωλείται ο Μέσι, ενώ ανέφερε πως ο ισπανικός σύλλογος θα σεβαστεί όποια και αν είναι η απόφαση του Τσάβι για το μέλλον του! Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου μίλησε για τη νέα χρονιά (με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα») και τα μεταγραφικά… Αρχικά ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα στον Λιονέλ Μέσι και είπε: «Δεν πωλείται ο Μέσι. «Την ημέρα που θα φύγει θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο επιτυχημένος παίκτης που είχαμε ποτέ».
Αναφέρθηκε στις μεταγραφικές φήμες που συνδέουν τον Τσάβι με ομάδα του Κατάρ και τόνισε: «Έχει περάσει όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Μπαρτσελόνα και έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του για το αν θα μείνει ή θα φύγει. Όποια απόφαση και αν πάρει εμείς θα την σεβαστούμε απόλυτα. Όταν έρθει η μέρα να φύγει τότε θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ένας από τους καλύτερους. Όποια και αν είναι η τελική του απόφαση, εμείς θα την δεχτούμε. Ο Τσάβι, όπως και να έχει θα επιστρέψει γιατί θέλει να γίνει ένας καλός προπονητής» ήταν τα λόγια του προέδρου των «Καταλανών».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αναλυτικά επισήμανε:
Για την περασμένη σεζόν«Δεν ήταν αρκετό για εμάς το ισπανικό Supercup και το Κύπελλο Καταλονίας, οπότε ξεκινήσαμε μία αναδιαμόρφωση στην ομάδα. Αποφασίσαμε με τον Χεράρδο Μαρτίνο ότι δεν θα συνεχίσει πριν από τον τελευταίο αγώνα στο πρωτάθλημα».
Για τους νέους παίκτες, τις μεταγραφές και τις αναχωρήσεις«Με τον Λουίς Ενρίκε, θέλουμε να επιδιώξουμε όλους τους τίτλους και πάλι. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις διαπραγματεύσεις για τις μεταγραφές, αλλά υπάρχουν πολλές εν εξελίξει συνομιλίες και πολλές ευκαιρίες να κλείσουν».
«Ο αθλητικός διευθυντής μας γνωρίζει ήδη το όνομα του σέντερ μπακ που θα υπογράψουμε, αλλά δεν μπορούμε να σας το πούμε ακόμα».
«Ο Λουίς Σουάρες ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό με το δάγκωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Τον τιμά. Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσεις τα λάθη σου».
«Λάβαμε προσφορές για τον Αλέξις, αλλά είμαστε και εμείς σε αυτόν για την επόμενη σεζόν».
Για το διοικητικό συμβούλιο«Δεν έχουμε σκεφτεί την παραίτηση. Έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε την απόφαση του συλλόγου».

Σχετικά άρθρα