Παναγιώτης Χριστόπουλος

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2007 ολοκλήρωσε το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία. Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό: στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του University College of London (UCL) Hospitals.

Κατόπιν εξετάσεων, έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), την Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης, στο γνωστικό αντικείμενο της «Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας» (IFEPAG, Part I and II). Ήταν ο πρώτος επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας

Το 2010 ίδρυσε και λειτουργεί το ιδιωτικό γυναικολογικό Κέντρο «Healthy Lady», σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη. Ειδικεύεται σε θέματα μαιευτικής, γυναικολογίας, αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Σχετικά άρθρα