Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΔΕΗ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα. Νέες διακοπές το απόγευμα
ΔΕΗ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα. Νέες διακοπές το απόγευμα  thumbnail

ΔΕΗ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα. Νέες διακοπές το απόγευμα


"Πορτοκαλί συναγερμό" κήρυξε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης υφίσταται "όταν ανακύπτει πρόβλημα που θέτει ή ενδέχεται να θέσει, για οποιοδήποτε λόγο, το Σύστημα ή το Δίκτυο σε σοβαρό κίνδυνο ή να επηρεάζει την αξιόπιστη και επαρκή τροφοδοσία των καταναλωτών ή να επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της Διαδικασίας Κατανομής".

Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές. 

Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.


Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Διαχειριστής κ. Γ. Γιαρέντης, έστειλε επιστολή προς τη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι για να αποφευχθούν τα προβλήματα ευστάθειας θα πρέπει να εξασφαλιστεί παραγωγικό δυναμικό ύψους 3.230 MW και δεν αποκλείει να γίνουν διακοπές ρεύματος και τις απογευματινές ώρες αιχμής και συγκεκριμένα από τις 19:00 – 22:00.


Για την ενημέρωση των καταναλωτών, θα λειτουργεί όλο το 24ωρο ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860. Το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr. 


Αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ

Νωρίτερα, αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε η ΔΕΗ. 

Η συζήτηση της αγωγής ορίστηκε να διεξαχθεί αυτήν την ώρα.

Η ΓΕΝΟΠ έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από σήμερα τα ξημερώματα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ" που συζητείται από χθες στη Βουλή.Real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X