Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Αστάθεια και υπνηλία: Είναι συμπτώματα κατάθλιψης;
Αστάθεια και υπνηλία: Είναι συμπτώματα κατάθλιψης; thumbnail

Στέφανος, αναγνώστης του boro.gr

Αστάθεια και υπνηλία: Είναι συμπτώματα κατάθλιψης;

Αναγνώστης μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας:


 Εδώ και αρκετούς μήνες παρατήρηση μια αστάθεια στο βάδισμα διαρκώς αυξανόμενη. Παράλληλα μια συνεχής τάση υπνηλίας και έλλειψη διάθεσης. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών έκανα μια σειρά εξετάσεων. Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου λαβυρίνθων και κλπ που στην ουσία δεν έδειξαν κάτι το παθολογικό. Ένας γιατρός απεφάνθη ότι πρόκειται για συσσωμάτωση άγχους και με παρέπεμψε σε άλλο γιατρόνευρολόγο για την αντιμετώπιση της κατάστασης η οποία προοδευτικά με οδηγούσε και σε κατάθλιψη. Ο Γιατρός μου έδωσε μία αγωγή ένα αντικαταθλιπτικό και xanax τα οποία όμως μετα απο ένα μήνα θεραπείας δε είχαν τα αποτελέσματα που θα περίμενα περίμενα. Η αστάθεια συνεχίζεται σε μικρότερα πάντως βαθμό η κατάθλιψη το ίδιο αλλά και η μεγάλη τάση για ύπνο παραμένει καθώς και ένα αίσθημα αδυναμίας και έλλειψη ενδιαφέροντος. Αυτά σε γενικές γραμμές και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας.Ευχαριστώ πολύ


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.


Γιώργος Φλώρος


Δεν γνωρίζουμε την ηλικία του αναγνώστη μας και αυτό δεν μας διευκολύνει να δώσουμε μια απάντηση.  Χρειάζεται  παρόλα αυτά να κάνει δυο πράγματα .Να επισκεφτεί έναν ιατρό ακόμα και να πάρει βέβαια και μια γνώμη από ψυχίατρο. Χρειάζονται αυτά τα δυο ιστορικά. Η αστάθεια και η υπνηλία δεν είναι τόσο συχνά συμπτώματα της κατάθλιψης. Ανάλογα βέβαια και με το είδος της αστάθειας και της υπνηλίας. Όσον αφορά τα αντικαταθλιπτικά, είναι μια πηγή άγχους η όλη αυτή κατάσταση. Δε σημαίνει επειδή πήρα αντικαταθλιπτικά ότι πρέπει απαραίτητα ότι με τα αντικαταθλιπτικά αισθάνθηκα αμέσως καλύτερα. Εξαρτάται πόσο καιρό υπάρχει αυτή η κατάσταση και πόσο καιρό παίρνει τα φάρμακα αυτά. Ας επισκεφτεί τους ειδικούς που προείπαμε.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X