Σημεία, over και «βόμβα» από το Γιουρόπα

Από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η περιπλάνησή μας σε άγνωστα… λημέρια με τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Τις περισσότερες ομάδες δεν τις έχει ούτε ο χάρτης, οπότε δεν χρειάζονται μεγάλα ανοίγματα!

ΚΑΪΡΑΤ – ΚΟΥΚΕΣΙ 1 1,70 (Stoiximan)

Ο «άσος» είχε ανοίξει στο 2,10.

Η Καϊράτ είναι ομάδα από το μακρινό Καζακστάν που επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στην Ευρώπη. Εχει σοβαρό προπονητή στον πάγκο (τον Βάις που ήταν τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Σλοβακίας), κόσμο που τη στηρίζει στα εντός έδρας παιχνίδια της, αξιόλογους (για τα δεδομένα της) παίκτες, ενώ βρίσκεται και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση (9-1-1 στα τελευταία έντεκα).

Η Κουκέσι προέρχεται από την Αλβανία και πέρυσι μας πλήρωσε στη διοργάνωση, καθώς έφτασε μέχρι τα πλέι οφ. Δεν έχει ασφαλώς την αγωνιστική ετοιμότητα της αντιπάλου της, ενώ είναι ομάδα που χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητά της εκτός έδρας. Υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία από το μακρινό ταξίδι (οκτώ ώρες με τσάρτερ και δύο ώρες παραμονή στο αεροδρόμιο για τα διαδικαστικά, η ομάδα δεν έκανε καν προπόνηση την Τρίτη), πηγαίνει σε μία πολύ δύσκολη έδρα, η λογική λέει ότι έστω και δύσκολα θα χάσει.

ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΕΡΣ – ΕΚΡΑΝΑΣ 1Χ (Δ.Ε.) 1,72 (Stoiximan)

Φωτό: Ετοιμη για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη η Κρουσέιντερς.

Η Κρουσέιντερς προέρχεται από τη Βόρειο Ιρλανδία, αποκλείστηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές από τη Ρόζενμποργκ. Το πρωτάθλημά της ξεκινάει σε έναν μήνα, έχει δώσει μόλις ένα φιλικό. Είναι πίσω σε αγωνιστική κατάσταση, αλλά μέσα στην έδρα της δεν θα πέσει αμαχητί. Εχει καλό προπονητή (τον Μπάξτερ πρώην της ΑΪΚ μεταξύ άλλων), έκανε 2-3 καλές μεταγραφές, ενώ παίζει και αρκετό ξύλο.

Η Εκράνας είναι από τα δυνατά ονόματα της Λιθουανίας, φέτος όμως, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, καθώς έδιωξε αρκετούς έμπειρους παίκτες και τους αντικατέστησε με νεαρούς. Εχει καλή επίθεση, αλλά αρκετά κενά στην άμυνα, ενώ παρουσιάζεται αδύναμη εκτός έδρας (στο πρωτάθλημα έχει δύο νίκες σε εννέα αγώνες και στην Ευρώπη έντεκα ήττες σε 16 ματς). Επιπλέον, θα στερηθεί τον αρχηγό της ο οποίος είναι ο εμπειρότερος παίκτης της (Ντόνατας Πετράουσκας που έχει πιάσει τα 30, οι περισσότεροι είναι 18-21)!

«ΜΙΛΑΕΙ» Η ΕΔΡΑ

ΖΕΛΕΖΝΙΤΣΑΡ (Βοσνία) – ΛΟΒΤΣΕΝ (Μαυροβ.) 1 1,66 (Bet365)
ΝΤΕΡΙ (Ιρλ.) – ΕΪΜΠΕΡΙΣΤΓΟΥΪΘ (Ουαλία) 1 1,50 (Stoiximan)

ΠΙΘΑΝΑ OVER

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ (Σου.) – ΦΟΛΑ ΕΣ (Λουξ.) OVER 1,40 (Stoiximan)
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νορ.) – ΓΕΛΓΚΑΒΑ (Λετ.) OVER 1,40 (Bet365)
ΡΟΥΝΤΑΡ (Σλο.) – ΛΑΤΣΙ (Αλβ.) OVER 1,60 (Bet365)
ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Σκοτία) – ΝΤΑΟΥΓΚΑΒΑ (Λετ.) OVER 1,40 (Stoiximan)
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝΣ (Μάλτα) – ΣΠ. ΤΡΑΝΒΑ (Σλο.) OVER 1,57 (Bet365)

H «BOMBA»

ΜΠΡΟΟΥΤΟΝ (Ουαλία) – ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ (Νορ.) 1Χ 5,50/4,15 (Stoiximan)

Σχετικά άρθρα