Στον τελικό γράφοντας ιστορία η Μπουσάρ!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα κατορθώματα της η Γιουτζίν Μπουσάρ, η οποία μετά τους δύο διαδοχικούς ημιτελικούς σε Μελβούρνη και Παρίσι, πανηγύρισε την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Grand Slam, καθώς επικράτησε 2-0 της Σιμόνα Χάλεπ (7-6, 6-2) στον δεύτερο ημιτελικό του Γουίμπλεντον.
Η μόλις 20 ετών Καναδή τενίστρια πανηγύρισε δίκαια μια σπουδαία νίκη, αφού ήταν πολύ καλύτερη απόψε στο court, ενώ η Ρουμάνα (Νο3) φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών. Η Μπουσάρ έγραψε ιστορία και σε εθνικό επίπεδο, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη πατρίδα της που φτάνει σε τελικό Grand Slam της ATP.
Το πρώτο σετ ήταν πραγματικά αμφίροπο για τις δύο αθλήτριες, αφού καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Η Χάλεπ έκανε το πρώτο break του αγώνα και προηγήθηκε με 2-1, αλλά η απάντηση της Καναδής ήταν άμεση και ήρθε η ισοφάρισε για το 2-2. Σε εκείνο το σημείο η Ρουμάνα χρειάστηκε ολιγόλεπτη διακοπή και τη βοήθεια της φυσιοθεραπεύτριας, αφού είχε μια ενόχληση στον αριστερό αστράγαλο. Τα δύο επόμενα σερβίς δεν «έσπασαν» και στο tie-break η Μπουσάρ επέστρεψε από το 2-4, για να πάρει 4 διαδοχικούς πόντους (6-4) και τελικά να το κερδίσει με 7-5.
Στο δεύτερο σετ η 20χρονη ανέβασε στροφές, ήταν περισσότερο χαλαρή και σέρβιρε εκπληκτικά, σε αντίθεση με τη Χάλεπ που εκτός από το γεγονός ότι φάνηκε να έχει μεγάλη πίεση και άγχος, έδειξε ότι δεν ήταν στο 100% των ικανοτήτων της. Η Καναδή ξέφυγε γρήγορα με διπλό break και προηγήθηκε με 5-1. H Ρουμάνα έσωσε τρία match points στο σερβίς της και μείωσε σε 5-2, αλλά η 20χρονη τελικά έκλεισε το παιχνίδι στο σερβίς της, στο 6ο της συνολικά match point, μετά από 94 λεπτά αγώνα.
Στον τελικό, η Μπουσάρ θα διεκδικήσει το ερχόμενο Σάββατο (5/7) τον πρώτο της Grand Slam τίτλο κόντρα στην πρωταθλήτρια του 2011 Πέτρα Κβίτοβα, η οποία λίγο νωρίτερα νίκησε στον «τσέχικο εμφύλιο» την Λούσι Σαφάροβα επίσης με 2-0 σετ (7-6, 6-1).
Η Μπουσάρ εξασφάλισε ήδη την ψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ τενίστρια από τον Καναδά στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα ξεπεράσει την Σεγκουσό, που ήταν στο Νο8. Επιπλέον, θα είναι σίγουρα στο Νο7 και αν κατακτήσει το τρόπαιο θα φτάσει στο Νο6!
Από την πλευρά της η Χάλεπ διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από το Νο2 του κόσμου και τη Να Λι, αλλά έχασε μια μοναδική ευκαιρία να την ξεπεράσει. Η φιναλίστ πριν λίγες εβδομάδες στο Ρολάν Γκαρός, θα παραμείνει στο Νο3 του κόσμου και θα αποχωρήσει από το Λονδίνο πλουσιότερη κατά 554.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα