Αγνόησε τον Νταμπίζα

Εξήγηση επίσημα από τον Παναθηναϊκό επίσημα δεν υπάρχει για το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης για την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη. Η πληροφόρηση έρχεται μετο σταγονόμετρο και αναφέρει ότι ο «Κάρα» είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Νταμπίζα αλλά αντί για υπογραφή συμβολαίου, ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού και κουμπάρος του αρχηγού της εθνικής ομάδας ενημέρωσε τον 37χρονο παίκτη ότι η προσφορά αποσύρεται με εντολή Γιάννη Αλαφούζου.

Από τον «αέρα» του Real Fm είχαμε πλειστάκις αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε στην επιστροφή Καραγκούνη η δήλωση του Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της «θύρας 13». Μια δήλωση που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρήθηκε ότι μειώνει τον «Κάρα» και την κράτησε μέσα του. Ήταν ο λόγος που μια διαφαινόμενη εύκολη συμφωνία, εξελίχθηκε σε σίριαλ. Και εκεί που ο πάγος φάνηκε να λιώνει, τελικά απεδείχθη ότι όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει.

Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το κατά πόσο θα βοηθούσε σε αυτό τον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης. Δικαίωμά του. Η σίγουρη διαπίστωση είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες συνεργασίας, ο Αλαφούζος παίρνει απόφαση αντί για τον Νταμπίζα σε θέμα που αφορά μεταγραφή προσπερνώντας το «θέλω» του τεχνικού διευθυντή τον οποίο ο ίδιος προσέλαβε, στήριξε και τελικά δικαιώθηκε εκ του περσινού αποτελέσματος.

Αυτή η πτυχή του θέματος Καραγκούνη είναι ίσως και η πιο σοβαρή που αφορά τον Παναθηναϊκό, δεδομένης της ανατροπής ισορροπιών που επιφέρει. Αν και δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν να δείξει το Τριφύλλι σεβασμό σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε όσο λίγη την πράσινη φανέλα και βέβαια δεν είναι όποιος και όποιος αλλά ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα