Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Πράσινο» φως από το EWG για το 1 δισ. ευρώ
«Πράσινο» φως από το EWG για το 1 δισ. ευρώ  thumbnail

"Πράσινο" φως από το EWG για το 1 δισ. ευρώ

Η πρώτη υπό-δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα, εγκρίθηκε σήμερα (4/7) από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group), το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αυτό ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα όπως ανέφεραν κοινοτικοί παράγοντες, οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Ευρωομάδα (Eurogroup), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ). 

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7- 10 ημέρες. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Με δεδομένο, ότι τότε αναμένεται να τεθεί και το θέμα της νέας διευθέτησης του δημοσίου χρέους. 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X