Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Ψητές μπανάνες με κανέλα
Ψητές μπανάνες με κανέλα thumbnail

Ψητές μπανάνες με κανέλα

Γιατί; Αγαπημένο φρούτο, εύκολη συνταγή, λίγες θερμίδες. Άρα γιατί όχι;


Τι θα χρειαστούμε:


4 μπανάνες
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. ξερές σταφίδες
10 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό 1 λεμονιού
2 κ.σ. μαύρο ρούμι


 


Πως το φτιάχνουμε:


Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατα μήκος στη μέση.


Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και ροδίζουμε ελαφρώς τις μπανάνες.


Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη ζάχαρη.


Μόλις το σιρόπι βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.


Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις σταφίδες, 250ml νερό και το ρούμι. Μόλις το νερό κοχλασει, διαλύουμε το κορν φλάουερ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.


Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ενσωματώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τις μπανάνες.


Σερβίρουμε αμέσως.


Αthensvoice.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X