Μουντιάλ:Ελαφριά κινέζικη συνταγή αλα ελληνικά από την Άννα Δρούζα

<p>Σας παρουσιάζω μια ωραία διαιτητική συνταγή  για να δούμε και το μουντιάλ</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Υλικά</p>
<p>5 σκελίδες σκόρδο</p>
<p>250γρ. φρέσκα μανιτάρια</p>
<p>2 κ.τσαγιού δυόσμο</p>
<p>1 ποτήρι λευκό κρασί</p>
<p>3 κ.σ . σόγια</p>
<p>Αλάτι/Πιπέρι</p>
<p>1.κ.γ καστανή ζάχαρη</p>
<p>Μισό ποτήρι κρασιού λάδι</p>
<p>Λίγα κάσιους άμα θέλουμε</p>
<p>Προαιρετικά : Λαχανικά ή χόρτα</p>
<p>1 μεγάλο φλιτζάνι ρύζι γλασέ</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Εκτέλεση</p>
<p>Παίρνουμε ένα κιλό κοτόπουλο φιλέτο και το κόβουμε σε κυβάκια .Παίρνουμε τα σκόρδα και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι, αφού σοταριστούνε προσθέτουμε και το κοτόπουλο να σοταριστεί μαζί τους.  Το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη σόγια και μισό ποτήρι νερό μαζί με τη καστανή ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει αφού το έχουμε πρώτα αλατοπιπερώσει και έχουμε βάλει και το δυόσμο</p>
<p>Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μπορούμε άμα θέλουμε να σπάσουμε φιστίκια casius στο multi  και να τα προσθέσουμε.</p>
<p>Στη συνέχει βράζουμε 1 μεγάλο φλυτζάνι ρύζι γλασέ και βράζουμε και λίγο κουνουπίδι ή ότι άλλο λαχανικό ή χόρτα θέλετε, εγώ για παράδειγμα όταν το έκανα έβρασα χόρτα βλήτα</p>
<p>Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε το ρύζι με το κοτόπουλο και τα χόρτα ή τα σερβίρουμε ξεχωριστά το ένα δίπλα στο άλλο</p>
<p> </p>
<p>Καλή όρεξη!</p>
<p> </p>
<p>Άννα Δρούζα</p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα